L'Ajuntament suspèn fins al 2022 la taxa municipal de terrasses

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 11:00

Juntament amb aquesta mesura, el consistori també ha anunciat la creació, en els pròxims dies, d’un directori per a bars i restaurants on poder anunciar a la ciutadania els seus serveis per emportar o a domicili.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat la suspensió de la taxa municipal de terrasses de l’any que ve com a mesura de suport al sector de la restauració local, que aquesta última setmana s’ha vist especialment afectat arran del decret de la Generalitat que obliga al tancament de bars i restaurants per frenar l’augment de casos de COVID-19 a Catalunya. El consistori ja va fer públic el passat mes de maig la suspensió per enguany d’aquesta mateixa taxa, així com l’ampliació de l’espai destinat a les terrasses, entre altres accions.

Sobre la decisió de suspendre novament la taxa, el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha valorat que “davant la situació en la qual ens trobem avui dia, creiem que aquesta mesura és necessària per als negocis de l'hostaleria que actualment ho estan passant malament”. “Amb aquest esforç volem mostrar el total suport per part de l’Ajuntament malgrat la situació econòmica del consistori, com ja sabem, no és la idònia”, ha assegurat. Garrido també ha explicat que una altra de les mesures municipals ha estat la reactivació, amb un major nombre de reunions, de la Taula d’emergència econòmica local, un òrgan creat durant els primers dies del desconfinament i que integren la regidoria de Comerç i Turisme, tots els grups municipals i representants de totes les associacions de comerciants de Montcada i Reixac, entre d’altres.

Per últim, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Comerç, habilitarà en els pròxims dies un formulari online perquè els bars i restaurants del municipi puguin incorporar-se a un directori on apareguin tots els establiments que ofereixen menjar per emportar o servei a domicili durant les actuals restriccions. Tant el formulari com el directori es podran consultar a la web municipal:

En referència a aquesta última acció, el regidor de Comerç, Salva Serratosa, considera que es tracta d’una mesura molt necessària per ajudar al sector. “Amb aquest directori apropem el servei dels establiments a la ciutadania i alhora donem suport a tots els bars i restaurants de Montcada i Reixac durant aquesta segona onada de la COVID-19”, ha destacat.

Mesures de suport de la Generalitat

Aquest dimecres la Generalitat ha anunciat diverses mesures de suport a sectors que s’han vist especialment afectats amb les noves restriccions. Es tracta, en primer lloc, de subvencions amb una dotació inicial de 40 milions d’euros per a autònoms, pimes i microempreses de restauració i d’estètica i bellesa; una quantitat que podria incrementar-se en funció de les necessitats. En segon lloc, s’han aprovat préstecs de 15.000 euros amb l'objectiu d’impulsar la reactivació de negocis del sector de la restauració i el comerç. Més informació aquí.

Finalment, una tercera mesura ha arribat en forma de decret llei que permetrà renegociar el preu dels lloguers de comerços que hagin hagut de tancar o tinguin limitacions d’ús a causa de les últimes mesures contra la COVID-19. Tota la informació es pot consultar a la web de la Generalitat.

Pel que fa a aquest paquet d’accions de la Generalitat, Gerard Garrido considera que van en la bona direcció, però demana més esforços. “Celebrem que s’hagi plantejat la rebaixa dels lloguers, que suposen una despesa molt important per a la majoria de comerciants. Alhora, agraïm també l’esforç de la Generalitat amb els recursos destinats als negocis afectats per les noves mesures, però considerem que es podrien destinar més recursos, ja que els costos són molt elevats”, ha sentenciat.

Darrera actualització: 24.10.2020 | 18:14