Suport del Ple a les treballadores de l’atenció domiciliària amb una moció que reivindica l’increment del seu salari

Dissabte, 2 d'abril de 2022 a les 00:00

A Montcada i Reixac, un total de 52 dones són treballadores del SAD, que atenen a 557 persones.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, celebrat el 31 de març, ha aprovat una moció de suport a les treballadores del servei d’atenció domiciliària (SAD), per reivindicar una atenció de qualitat, text impulsat pel grup municipal d'En Comú Podem. La principal reivindicació d’aquestes treballadores és l’increment del 8% del seu salari, tal com fixa el conveni col·lectiu de la seva empresa, la Fundació S21, l’ens a través del qual el Consorci de Salut i Social de Catalunya contribueix al desplegament de la Xarxa Pública Catalana de Serveis Socials i d’atenció a les persones amb dependència. A Montcada i Reixac, al SAD hi treballen un total de 52 persones, que atenen 557 persones. Una representació del personal i sindical va assistir al Ple i hi va intervenir, mostrant les seves reivindicacions.

L’augment salarial de les treballadores ha estat del 2%, no el pactat amb l’empresa, perquè amb la reforma laboral, el conveni està supeditat a la Llei de pressupostos generals, que ha fixat un increment del 2% per a tot el personal de la funció pública. Aquesta situació és un greuge per a un sector que ha estat sotmès durant anys a una gran precarietat i degradació del servei.

La moció aprovada pel Ple insta al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública a realitzar una exempció en l’article que regula l’increment dels salaris a la funció pública que permeti incloure els acords al conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària i poder aplicar l’increment del 8% amb efectes des de l’1 de gener de 2022. El document també insta la Generalitat a que accedeixi en el marc de la comissió de retribucions, l’aplicació de complements salarials equivalent al 6% a les treballadores del SAD d’entitats públiques referenciades al conveni del sector. La moció mostra el compromís de l’Ajuntament de Montcada i Reixac a garantir els recursos per fer efectiu l’increment salarial.

 

Darrera actualització: 04.04.2022 | 07:49