L’Ajuntament presenta suggeriments a les propostes aprovades a l’avanç del PDU Metropolità

Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 00:00

El consistori ha presentat una sèrie de propostes a les conclusions aprovades a l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU), un estudi impulsat per l’Àrea Metropolitana que té com a objectiu definir els reptes supramunicipals.

L’avanç del PDU és el primer pas per a l’aplicació del planejament metropolità i presenta una diagnosi amb 10 objectius que l’Àrea ha d’afrontar en els pròxims anys, com impulsar el desenvolupament socioeconòmic, consolidar una infraestructura verda i sostenible o fomentar la cohesió social per mitjà de l’habitatge, entre d’altres.

Amb l’aprovació de l’avanç s’ha obert un període de participació ciutadana i de recepció de suggeriments. En aquest sentit, l’Ajuntament ha aprofitat per presentar diverses propostes que tenen com a objectiu millorar la situació de Montcada i Reixac en el seu encaix a l’Àrea Metropolitana. Una de les peticions presentades té a veure amb la reconversió de carreteres com l’N-150 o l’N-152 (des de la rotonda de Can Sant Joan – Vallbona fins a Terra Nostra i des del nus de la C17 fins al límit nord del municipi a Riera Seca, respectivament) per tal que esdevinguin avingudes metropolitanes. Pel que fa a la situació concreta d’alguns barris de Montcada i Reixac, com per exemple Can Sant Joan, el consistori demana que s’impulsi la seva regeneració i siguin considerats espais de nova centralitat metropolitana, potenciant aspectes com l’accés al transport públic per aprofitar la seva proximitat amb Barcelona.

El president de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament i vicepresident de polítiques urbanes de l’AMB, Jordi Sánchez, valora aquestes propostes com una oportunitat perquè Montcada i Reixac millori la seva integració dins l’Àrea Metropolitana. “Des de Montcada i Reixac no fem prou amb queixar-nos de ser considerats la porta del darrere de Barcelona; el que volem i creiem necessari és liderar la planificació de la ciutat i pensar el futur també des de Montcada”, ha declarat.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 10:10