S’incrementen les trucades al servei de recollida de voluminosos

Dimecres, 22 de juliol de 2020 a les 00:00

Al mes de juny, el 44% dels serveis s'han efectuat prèvia trucada de la ciutadania, mentre que al gener aquesta xifra era només del 25%.


L’operatiu de recollida de voluminosos ha incrementat al juny els serveis que efectua a partir de les trucades de la ciutadania fins a un 44%, quan la xifra a principi d’any se situava en un 25%. L’Ajuntament fa un balanç positiu d’aquest augment, que es dona coincidint amb la posada en marxa, a principi de juny, de la campanya ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’, de conscienciació sobre l’abandonament de mobles i altres residus a la via pública. ‘Aquesta dada és molt positiva, perquè indica que la ciutadania és conscient de fer un bon ús del servei de recollida, però tot i així, som conscients que queda feina a fer, encara hi ha més serveis per abandonaments que no pas per trucades’, ha explicat el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre. L’edil ha avançat que al setembre hi haurà noves accions per reforçar aquest servei.

La campanya municipal posa èmfasi en la necessitat de fer servir la cita prèvia abans de deixar mobles al carrer i també indica quines són les sancions econòmiques per a les persones infractores, que poden ascendir als 600 euros. En aquest sentit, el consistori ha reforçat la vigilància amb la Policia Local, que ha obert una vintena d’expedients sancionadors durant les darreres setmanes a persones que havien abandonat voluminosos a la via pública, ‘bona part dels quals han estat possible fer-los gràcies a la col·laboració de la ciutadania, que ha alertat de la presència de voluminosos abandonats’, ha indicat el regidor.

El servei de recollida de voluminosos és gratuït i per sol·licitar-lo, cal trucar al telèfon gratuït 900 150 140, de 9 a 14 h, o bé, enviar un correu electrònic a mobles.montcada@fcc.es. El personal municipal comunicarà a la persona que demani el servei una data, hora i punt determinat per tal que deixi el material per després recollir-lo. Actualment, cada setmana es fa la retirada de voluminosos tres cops a cada barri. ‘La mitjana de temps que passa entre la trucada i la recollida és de cinc dies i som conscients que en algunes ocasions triguem més donat el volum d’abandonaments; hem reforçat l’equip de recollida per donar resposta a les persones que en fan un bon ús i, a la vegada, mantenir la via pública el millor possible, ha manifestat de la Torre.

Per tal de desfer-se de residus de gran volum, la ciutadania també pot utilitzar la Deixalleria Municipal (Progrés, 29) i per deixalles més petites també pot acostar-se a les deixalleries mòbils, que cada dia de la setmana s’instal·la a diferents barris. L’Ajuntament destina cada any 195.000 euros a recollir voluminosos a la via pública, la major part dels quals són abandonats.

Darrera actualització: 23.07.2020 | 17:22