Sessió participativa per fer aportacions al Pla Local d’Habitatge

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 00:00

La jornada es farà el 23 de març, a partir de les 17.30h, al vestíbul del Teatre de Montcada i s’ha de fer una inscripció prèvia a través de la plataforma Montcada Participa.

Dins del procés d’elaboració del Pla Local d’Habitatge (PLH), l’Ajuntament organitza una sessió participativa que es farà el proper 23 de març, de 17.30 a 19.30h, al vestíbul del Teatre de Montcada (Tarragona, 32). Aquesta jornada està oberta a tota la ciutadania, ja sigui a nivell individual o en representació d’alguna entitat, amb l’objectiu de debatre sobre la situació de l’habitatge al municipi i fer aportacions per a la redacció del PLH. Les persones que hi vulguin participar poden fer la seva inscripció a la nova plataforma Montcada Participa, donant-se d’alta prèviament, fins al 20 de març. El consistori ofereix un servei de canguratge que s’haurà d’indicar en el moment de fer la inscripció.

El PLH, que s’està elaborant gràcies al suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona i amb la implicació de les regidories d’Habitatge, Participació Ciutadana i Comunicació, serà l’instrument de planificació de les polítiques municipals d’habitatge dels propers sis anys. En aquest document, es definiran les estratègies i propostes a desenvolupar per assolir el dret a l’habitatge d’una manera digne i assequible, així com per donar resposta a les necessitats detectades al municipi en aquesta matèria. L’objectiu del PLH és portar a terme una anàlisi de la situació actual i, posteriorment, emetre un diagnòstic que ajudi a definir estratègies i actuacions concretes per tal de donar resposta en el futur a les situacions detectades.

Per a la redacció d’aquest PLH, el consistori té en marxa un procés participatiu amb la voluntat d’implicar la ciutadania i diverses entitats del municipi; professionals i agents socials específics del sector de l’habitatge; personal tècnic municipal, i grups polítics amb representació municipal, amb la intenció d’identificar diferents visions sobre l’estat de l’habitatge, així com recollir propostes per afrontar accions en el futur. Aquest procés es va iniciar amb la publicació d’un qüestionari sobre diferents aspectes relacionats amb aquest àmbit (preus, disponibilitat, accés, problemàtiques associades...) que la ciutadania va poder respondre de forma totalment anònima,  a través de la nova plataforma Montcada Participa i a la pàgina web de l’Ajuntamet. Aquesta enquesta, que també es va difondre a peu de carrer gràcies a la col·laboració dels agents cívics, va comptar amb la interacció de 226 persones.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 13:32