Serveis Municipals impulsa Mukedu, una xarxa d’intercanvi d’objectes de segona mà sense un afany comercial

Divendres, 15 de març de 2024 a les 11:00

Amb la  col·laboració d’Adròmines, aquesta iniciativa vol potenciar l’economia circular i la reducció de residus, mitjançant la creació d’una comunitat de solidaritat veïnal en un grup de Whatsapp.La regidoria de Serveis Municipals i l’associació social Andròmines, que s’encarrega de la gestió de la Deixalleria Municipal, han impulsat la creació del Mukedu, una xarxa d’intercanvi d’objectes sense transaccions econòmiques i d’informació sobre reparacions. Aquesta xarxa, que es vehicularà a través d’un grup de Whatsapp que ja està operatiu, pretén potenciar l’economia circular, així com l’aprofitament i la reducció de residus a través de la solidaritat veïnal i la creació de comunitat.

El Mukedu no és un grup destinat a la comercialització, sinó que fomentarà l’intercanvi, la donació o el préstec d’objectes de segona mà per donar-li una nova vida. Les persones que estiguin interessades a formar part d’aquesta comunitat poden afegir-se al grup a través d’un enllaç o un codi QR. Sempre respectant les normes convivència i la privacitat de tots els integrants, els oferiments i les demandes es realitzaran de forma pública amb una fotografia i una petita descripció de l’objecte. Posteriorment, els acords, sempre sense una contraprestació econòmica, es tancaran en privat mitjançant missatges directes entre les persones involucrades.

“Amb aquesta iniciativa passem a l’acció i ens posem mans a l'obra en el foment de l’economia circular al nostre municipi, transformant objectes que ja no es fan servir i que podrien esdevenir residus, en noves oportunitats”, ha explicat la regidoria de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez.

El llançament de Mukedu s’ha fet coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores que es commemora cada 15 de març.

Darrera actualització: 15.03.2024 | 11:18