Segona convocatòria per poder optar a ajuts per a la pràctica de l’esport

Dimecres, 2 de novembre de 2022 a les 09:45

El termini per demanar aquestes beques estarà obert entre el 2 i el 18 de novembre i l’objectiu, amb una dotació de 15.000 euros, és potenciar i diversificar la pràctica esportiva a famílies provinents d’entorns vulnerables.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria d’Esports, ha obert una segona convocatòria per oferir un ajut econòmic a famílies provinents d’entorns vulnerables amb l’objectiu de potenciar i diversificar la pràctica esportiva al municipi. El termini per demanar aquestes beques esportives, que ja es van atorgar per primera vegada l’any passat, estarà obert entre el 2 i el 18 de novembre. Els ajuts, amb una dotació pressupostària total de 15.000 euros que es podria ampliar si a un excés de demanda, s’aplicaran en aquesta temporada 22-23 i cobriran fins al 50% de la quota anual. Hi poden optar els participants individuals en els Jocs Escolars –amb fitxa esportiva a una escola local–, esportistes menors de 21 anys en competicions esportives oficials no professionals i persones adultes -també fins als 21 anys- inscrites en els cursos que ofereix el servei d’Esports i que no tinguin cap altra bonificació en els preus o tarifes. En qualsevol dels tres casos, s’ha d’estar empadronat a Montcada i Reixac.

El termini per demanar les beques s’allargarà fins al dia 18 i es recomana que es faci de manera virtual, a través de la SEU ELECTRÒNICA. Per formalitzar la sol·licitud s’haurà d’adjuntar una sèrie de documents com la memòria de presentació de l’esportista, el pressupost total de les despeses previstes a realitzar, el certificat federatiu i la llicència esportiva, entre d’altres. Una de les novetats respecte a la convocatòria de l’any passat, serà que, en el cas d’esportistes que estiguin federats, l’ajut es donarà directament a la seva entitat. “Aquesta és una petició que ens van fer les pròpies entitats, que també van demanar que la convocatòria dels ajuts s’obrís un cop finalitzats els seus períodes d’inscripció”, va comentar el regidor d’Esports, Gerard Garrido, durant el Ple celebrat aquest dijous, 27 d’octubre, en el que es van aprovar les bases de les beques. L’edil també va destacar que l’esperit d’aquesta línia d’ajuts és que tothom “pugui tenir accés a l’esport que li agradi, sense que la renda sigui un impediment”.

Per optar a aquestes beques s’ha d’obtenir un mínim de 40 punts en base a uns criteris de valoració que es divideixen en nivell esportiu, nivell econòmic i altres factors (estar en situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental). En aquest sentit, el nivell de renda deixa de ser un criteri de valoració per passar a ser un requisit.


Compensació a Montcada Aqua
Durant la sessió plenària del Ple d’Octubre, també s’ha aprovat el pagament de 352.932 euros per part de l’Ajuntament a l’empresa GEAFE, que s’encarrega de la gestió del complex esportiu Montcada Aqua des de l’any 2004. Aquest reequilibri financer a causa dels perjudicis generats per les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid-19 i el pagament d’inversions durant l’exercici 2021 puja a un total de 345.847 euros. D’altra banda, també s’inclou una compensació de 7.085 euros corresponents als anys 2019, 2020 i 2021 per raó del consum  elèctric de l’oficina del servei d’Esports, situada a Montcada Aqua.

A l’octubre de 2021, el Ple també aprovar una reparació econòmica per part de l’Ajuntament a GEAFE amb un import de 551.171 euros arrel d’una sol·licitud de l’empresa concessionària exposant el no compliment del consistori en alguns aspectes així com l’impacte de la crisi econòmica i sanitària que va provocar la Covid-19. Aquesta xifra es va acordar entre ambdues parts després de la realització d’un auditoria externa del contracte, especialment dels 10 darrers anys, fent especial èmfasi en les inversions realitzades per l’empresa i la no regulació dels preus públics corresponents. 

Darrera actualització: 07.11.2022 | 09:34