Satisfacció municipal per l’anunci d’Adif de l’adjudicació de les obres de millora a la zona de Font Freda

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:00

Adif Alta Velocidad ha anunciat l’adjudicació de treballs per rehabilitar la tanca de l’antic camp de futbol, el condicionament de l’accés a l’escola bressol Font Freda, la creació d’una nova zona d’aparcament i la instal·lació d’enllumenat a la zona. L’Ajuntament reclamava l’execució d’aquestes obres des que van finalitzar les obres de la Línia d’Alta Velocitat, en gener de 2013.

Adif Alta Velocidad (Adif AV) ha adjudicat a l’empresa a l’empresa Levantina de Ingeniería y Construcción les obres per millorar la permeabilitat urbana a diferents punts de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) al seu pas per les províncies de Barcelona i Girona, entre els quals es troba Montcada i Reixac.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció davant l’anunci d’Adif AV d’adjudicar les obres a la zona del Font Freda, que estaven pendents des que es va posar en marxa la Línia d’Alta Velocitat, el gener de 2013. Campos ha afirmat que “és una bona notícia encara que arriba una mica tard perquè el consistori ha fet constants reclamacions per tal que es condicionés la zona del Font Freda tal i com abans de les obres de la LAV i de la forma que s’havia compromès Adif”.

 L’actuació que es realitzarà a la zona de Font Freda, a Montcada i Reixac, consisteix en la rehabilitació de la tanca de l’antic camp de futbol, el condicionament de l’accés a l’Escola Bressol Municipal Font Freda, la creació d’una nova zona d’aparcament i la instal·lació d’il·luminació. El gestor ferroviari ha destinat a l’actuació global de la LAV un import de més de 4 milions d’euros que s’ha d’executar en 12 mesos. L’objectiu d’aquestes intervencions és millorar la permeabilitat urbana, reduint l’efecte barrera que representa la LAV, a més de minimitzar l’impacte sobre els drenatges i vies públiques properes i condicionar els cabals de les rieres que la travessen i el tractament dels talussos.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 12:48