Satisfacció municipal per l’adjudicació del soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac

Dimecres, 27 de setembre de 2023 a les 11:00

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat les obres del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac i la construcció d’una nova estació per un import de 540 milions d’euros. El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat avui aquesta adjudicació i també la remodelació de l’estació de Montcada Bifurcació per un import de 30,2 milions d’euros.

 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha mostrat la seva satisfacció després que el Ministeri  de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana hagi anunciat avui l’adjudicació de les obres del soterrament i la construcció d’una nova estació a Montcada i Reixac. El projecte serà executat per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) integrada per Comsa-FCC-Ferrovial amb un import de 540 milions d’euros.

L’obra inclourà la construcció d’un túnel de 4 quilòmetres, la construcció d’una tercera via per ampliar la capacitat del sistema ferroviari i la construcció d’una nova estació soterrània que substituirà l’actual. L’alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, ha mostrat la seva satisfacció i ha afirmat que “aquesta actuació suposarà l’eliminació dels dos passos a nivell, augmentant la seguretat per a vianants i vehicles, a més de la permeabilitat de la infraestructura ferroviària de l’R2, que facilitarà la integració entre els diferents barris”. Egea ha afegit que “aquesta obra representarà la gran transformació de la nostra ciutat”.  

A més de la integració del ferrocarril a Montcada i Reixac, el Ministeri també ha aprovat les obres de remodelació de l’estació de Montcada Bifurcació per 30,2 milions d’euros, que realitzarà la UTE integrada por Dragados i Tecsa Empresa Constructora. L’objectiu d’aquesta actuació és incrementar la capacitat de la infraestructura de les línies R3, R4, R7 i R12, que circulen per l’estació. El projecte permetrà dotar a les instal·lacions de plena accessibilitat suprimint les barreres arquitectòniques amb un nou pas inferior, la remodelació d’andanes i la construcció d’ascensors.

Darrera actualització: 09.10.2023 | 09:52