Montcada i Reixac, punt de pas de la Ruta Cicloturista Mediterrània que promou la Generalitat

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 00:00

El tram local, que s’inclou en l’Eix del Besòs, té una longitud de 1.400 metres i el seu recorregut està marcat a la trama urbana amb un total de 8 senyals que s'han instal·lat aquest mes.

  • S’han instal·lat quatre senyals al tram del Parc fluvial del Besòs, dos als extrems del pont sobre el riu Besòs, un altre a l’alçada de la plaça Lluís Companys, un setè punt, tot just superat el pas a nivell del carrer Bogatell i l’últim, al carrer Generallitat, davant de l’estació de tren de la línia R2.
  • Al marge de la Mediterrània 3, Catalunya disposa de dues rutes cicloturistes més de llarg recorregut impulsades per la Generalitat: la IntraCatalunya (Lleida-Girona) i la dels Llacs (Lleida-la Poble de Segur).

Montcada i Reixac ja disposa de la senyalització de la Ruta Cicloturista Mediterrània 3 que promou la Generalitat, amb un tram de 1.400 metres que passa pel municipi. El recorregut local s’inclou en l’Eix del Besòs, unint Sant Andrià del Besòs amb el municipi. Inicialment, el traçat coincidia amb el parc fluvial del Besòs, equipat amb carril bici al llarg de la seva llera, però, en ser un espai inundable en cas de fortes pluges, s’ha optat per marcar el recorregut per la trama urbana, coincidint amb la ruta BiciVia8 i deixant la part del riu com a optativa. Les senyals es van començar a instal·lar el passat 16 d’agost i, durant el seu recorregut per Montcada, es poden veure un total de vuit: quatre al tram del Parc fluvial del Besòs, dos als extrems del pont sobre el riu Besòs que enllaça amb la carretera BV-5001, un altre a l’alçada de la plaça Lluís Companys, un setè punt, tot just superat el pas a nivell del carrer Bogatell i l’últim, al carrer Generallitat, davant de l’estació Montcada i Reixac de la línia R2.

En el punt d’inici del tram montcadenc, la ruta Mediterrània 3 coincideix amb la ronda verda del Front Marítim-BCN i la ronda verda del parc fluvial del Besòs. Més al nord, on es pot creuar el riu per la passarel·la de Can Sant Joan, la ruta connecta amb la ronda verda del Parc de les Aigües. Uns 500 metres més amunt, s’uneix també amb la xarxa de camins del Vallès Natural, que s’endinsa a l’espai més muntanyós. En total, aquesta ruta fa el seu recorregut per les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès i Baix Penedès. 

Senyalització

En els punts d’inici a les interseccions de cada eix s’ubica un plafó d’informació general. Per altra banda, a les cruïlles de connexió del recorregut als punts d’interès de la trama urbana, hi ha un plànol per donar no només informació del tram sinó també una breu descripció de la Ruta Mediterrània. Al marge d’aquesta, Catalunya disposa de dues rutes cicloturistes més impulsades per la Generalitat: la IntraCatalunya (Lleida-Girona) i la dels Llacs (Lleida-la Poble de Segur). 

Darrera actualització: 30.08.2021 | 16:29