Reunió entre Generalitat i ajuntaments amb treballadors afectats pel tancament d’Amazon a Martorelles

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 16:00

El consistori montcadenc ha participat aquest matí a la reunió entre representants de diferents ajuntaments, amb els departaments de Treball i del Servei d’Ocupació de Catalunya que ha tingut lloc a Martorelles per acordar una actuació coordinada entre administracions que garanteixi un servei igualitari entre les més de 800 persones afectades per la decisió del gegant nord-americà. La Generalitat pretén fer d’intermediari en el conflicte i els ajuntaments presentaran una moció genèrica a tots els consistoris afectats exposant la situació i denunciant l’actuació de l’empresa.

La Masia de Carrencà de Martorelles ha acollit aquest matí una trobada entre representants dels ajuntaments del Vallès i del Departament de Treball i del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya per analitzar la situació del tancament del magatzem de la companyia Amazon, anteriorment ubicat en el mateix municipi. En representació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha assistit el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Jaume Teixidó.

Fa dues setmanes, la multinacional de comerç electrònic anunciava el tancament del centre logístic de Martorelles per traslladar la seva activitat a Saragossa, amb la intenció recol·locar els llocs de treball. L’empresa fundada per Jeff Bezos ofereix als treballadors de Martorelles unes condicions econòmiques que no han convençut als representants sindicals.

A la reunió d’aquest matí, els diversos consistoris han anunciat el seu compromís per ajudar als treballadors afectats a mantenir el lloc de feina. Un dels objectius que s’han marcat a la conferència per poder solucionar els diversos casos és una actuació coordinada entre administracions per intentar oferir el mateix servei a tots els afectats per la desaparició de la planta de la cooperativa nord-americana.

En aquest sentit, els diferents ens públics que han assistit a la reunió han mostrat la seva intenció de trobar elements per poder fer realitat aquest treball coordinat i buscar la millor solució per als treballadors. La Generalitat de Catalunya ha expressat la seva intenció de fer d’intermediari en el conflicte i obrir un procés de negociació per minvar els efectes negatius del tancament del magatzem. Per part dels ajuntaments, la intenció és presentar una moció genèrica a tots els consistoris afectats exposant la situació i denunciant l’actitud de l’empresa. Teixidó afirma que “l’Ajuntament de Montcada i Reixac es solidaritza amb els treballadors en la seva lluita pel manteniment dels seus llocs de treball i s’ofereix a donar tot el suport i els mitjans què disposi”.

Després de les dues reunions mantingudes entre Amazon i el comitè d’empresa on es va plantejar la proposta de trasllat a les noves plantes de Saragossa i Figueres, el proper dimarts, 31 de gener, la multinacional exposarà les recol·locacions que afecten a més de vuit centenars de treballadors. Enmig de les negociacions que tenen com a data límit el dia 30 d’abril, la plantilla es declararà en vaga indefinida a partir del dia 7 de febrer.

Darrera actualització: 30.01.2023 | 13:08