Reunió entre consistori, escoles i CAP per coordinar l’inici del nou curs escolar

Dimarts, 8 de setembre de 2020 a les 14:00

Aquest matí s’han reunit representants municipals amb els responsables de l’escoles i del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi per coordinar els protocols d’actuació en el cas de donar-se algun positiu entre l’alumnat o el professorat durant el curs. 

Aquest matí l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i la regidora d’Educació, Jessica Segovia, s’han reunit amb les direccions de les escoles del municipi de primària i secundària i l’Escola d’Adults, i amb l’adjunta del CAP Les Indianes, Ana Tirado, per tal de conèixer els protocols que s’aplicaran a les escoles en el cas que un alumne o un professor doni positiu o tinguis símptomes de la Covid-19. La responsable del CAP ha informat que s’ha designat un gestor de Covid-19 de Pediatria a l’ambulatori, que serà el referent entre Salut i les escoles. Aquest professional format en la malaltia s’encarregarà de resoldre tots els dubtes i de mantenir una constant comunicació entre els centres educatius i els serveis de Pediatria i Epidemiologia del Departament de Salut de la Generalitat. 

La responsable del CAP també ha explicat a les direccions i al consistori que el protocol s’activarà en el cas que es confirmi algun positiu entre l’alumnat i el professorat i que, automàticament, es farà l’estudi de contactes, es confinaran a tots els alumnes de la mateixa classe i se’ls realitzarà les proves PCR. La representant del CAP també ha respost a les consultes relacionades amb l’ús de les mascaretes. Durant la trobada d’avui alguns dels directors dels centres educatius han posat de manifest que amb les contractacions del personal realitzades per la Generalitat de Catalunya no es pot baixar la ratio dels alumnes per sota de 20.

Després de la reunió d’aquest matí, la regidora, Jessica Segovia, ha valorat positivament la trobada i ha afirmat que “la regidoria d’Educació i les direccions de les escoles estaran en contacte directe i de forma permanent amb el CAP de referència per treballar de manera coordinada en el cas que aparegui alguna incidència”. Segovia i l’alcaldessa també es van reunir la setmana passada amb les direccions de les escoles bressol i els responsables del CAP per establir els protocols de seguretat i prevenció per fer front a la Covid-19, seguint les indicacions marcades pels departaments d'Educació i Salut de la Generalitat de Catalunya.
 

Darrera actualització: 08.09.2020 | 16:21