Retrospectiva d'Antonio ‘Maese’ Pérez a l’Auditori Municipal

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 21:00

Després de 14 anys d’absència de les sales locals, el professor de l’Escola d’Art Municipal és el protagonista de l’exposició ‘Pell de gallina’, que es podrà visitar fins a l’11 de desembre.

L’artista Antonio ‘Maese’ Pérez (Caspe, 1967), que actualment és professor de l’Escola d’Art Municipal, torna a ser el protagonista d’una mostra a Montcada i Reixac després de 14 anys sense exposar al nostre municipi. Aquest divendres, l’Auditori Municipal (Església, 12) ha acollit la presentació de ‘Pell de gallina’, una retrospectiva de tot aquest període que es podrà veure en aquest equipament municipal fins a l’11 de desembre. L’acte d’inauguració, que ha estat molt multitudinari, ha comptat amb la presència de l’artista i d’una representació municipal formada per l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs.

La mostra està formada per una vintena d’obres que intenten traslladar l’ànima dels objectes al paper, seguint la tècnica del stiacciato que usava l’italià Donatello als seus baixos relleus i la del grec Fidias, a partir de draps mullats. El resultat són petits sudaris, amb predomini del color blanc, amb una esperit minimalista i carregats de simbolisme. L’exposició també inclou obres creades des del confinament i fins a l’actualitat, que reflecteixen la por i la incertesa viscudes durant la pandèmia, que segons ha dit el propi autor, ha marcat molt l’etapa més recent de les seves creacions. L’alcaldessa, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció pel retorn de ‘Maese’ Pérez a les sales d’exposicions locals després d’una llarga absència i ha animat a descobrir la seva trajectòria artística a aquells que no potser no la coneixien encara.  

Darrera actualització: 28.10.2022 | 21:47