Retorn a l’aforament del 100% en la restauració, la majoria d’activitats culturals i competicions esportives a l’exterior

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 12:00

A partir d’aquest divendres, 15 d’octubre, es recupera la normalitat als teatres, cinemes i auditoris. A nivell local, s’alliberaran entrades per als espectacles de la programació teatral de l’últim trimestre de l’any que no s’havien posat a la venda a causa de les anteriors restriccions.

  • Els bars i restaurants podran recuperar la normalitat. Ja no hi haurà limitació de comensals, no caldrà mantenir la distància entre les taules i es recuperaran els horaris habituals.
  • En els esports, s’amplia l’aforament al 100% en el cas de les activitats a l’aire lliure. En espais tancats, es passa del 70 al 80% de capacitat.
  • Continua l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta en espais interiors, així com les restriccions a l’oci nocturn i a les activitats musicals en llocs tancats amb el públic dret.

La millora de les xifres de la pandèmia de la Covid-19 relacionades amb el número d’hospitalitzacions i el baix índex de retransmissió permet que el govern de la Generalitat hagi decidit aixecar algunes de les restriccions que encara continuaven vigents. A partir d’aquest divendres, 15 d’octubre, es pot passar del 50 al 100% de l’aforament a dins dels bars i restaurants. A més, no cal mantenir la distància entre les taules –fins ara era de 2 metres en espais interiors i de 1,5, en exteriors– i es recuperen els horaris habituals, aixecant-se la prohibició de tancar a la 1 de la matinada. D’altra banda, s’elimina el topall de 10 comensals per taula a l’interior i en terrasses.

També recuperen l’aforament total els teatres, cinemes, auditoris i similars, que passen del 70 al 100%. De la mateixa manera, no hi ha limitacions en arxius, biblioteques, museus i sales d’exposicions. En referència al sector teatral, la regidoria de Cultura ha decidit alliberar els seients per als espectacles programats durant l’últim trimestre de l’any que no es van poder posar a la venda a causa de les anteriors restriccions i això permetrà vendre més entrades en alguns espectacles que ja les tenien exhaurides (www.teatremontcada.cat).

D’altra banda, es torna a la presencialitat plena tant a la universitat com en els congressos, fires, equipaments cívics i parc d’atraccions. A les terminals dels aeroports, es permet el lliure accés de la població i ja no es limita a les persones que han d’agafar un vol o acompanyant menors d’edat o gent amb mobilitat reduïda. En l’àmbit dels esports, també s’amplia l’aforament al 100% en el cas de les activitats a l’aire lliure. En espais tancats, encara no s’arriba a la normalitat, però es passa del 70 al 80% de capacitat.
 

Restriccions que continuen
El que sí que encara es manté és l’aforament al 70% en bars musicals i discoteques en espais interiors –per accedir-hi, s’ha de presentar el passaport Covid-19, una prova diagnòstica amb resultat negatiu o certificar que s’ha passat la malaltia. També continua la limitació de públic al 70% a les activitats musicals en interior i amb el públic dret.

La mascareta s’ha de seguir portant als espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància de 1,5 metres amb persones que no siguin convivents.

Darrera actualització: 15.10.2021 | 14:57