La Generalitat prepara la reobertura de les terrasses a bars i restaurants a partir del 23 de novembre

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 17:00

El PROCICAT ha aprovat avui djous una pròrroga de les actuals restriccions 10 dies més però planteja recuperar a partir de llavors les activitats a l’aire lliure.

La Generalitat allargarà 10 dies més les restriccions per frenar la incidència de la COVID-19 a Catalunya, una mesura que suposa la pròrroga del confinament municipal durant els caps de setmana i el tancament perimetral de Catalunya, així com la continuació del tancament de bars i restaurants, fins el 23 de novembre. Així ho han explicat en roda de premsa aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que han avançat que el sector de la restauració recuperarà a poc a poc la seva activitat amb la reobertura de les terrasses de bars i restaurants a partir del dia 23; dia on està previst que es tornin a autoritzar les activitats a l’aire lliure.

Aquesta pròrroga, però, incorpora també un parell de modificacions respecte les restriccions inicials. En primer lloc, els centres d’estètica podran tornar a obrir a partir d’aquest divendres aplicant totes les mesures de prevenció i seguretat. En segon lloc, el Govern també ha fet oficial la limitació a un 30% de l’aforament als actes religiosos i a un màxim de 100 persones.

La setmana passada, el PROCICAT ja va acordar allargar el toc de queda nocturn a Catalunya un mínim de 15 dies més.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 07:32