Les biblioteques de Montcada i Reixac recuperen bona part dels seus serveis

Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 00:00

Des d'aquest aquesta setmana els usuaris ja poden acudir per consultar els llibres dels prestatges i fer ús de les sales de lectura, reunió i connexió a Internet.

Les biblioteques municipals Can Sant Joan i Elisenda de Montcada han recuperat bona part dels serveis que oferien abans de l'estat d'alarma decretat per la pandèmia de la COVID-19. Fins ara només estava permès l'accés a les biblioteques del municipi per préstecs i devolucions de llibres (que s'havien de fer a través de la bústia de retorn) o per accedir a les sales de consulta o estudi, però des d'aquesta setmana els usuaris ja poden utilitzar els espais de lectura, reunió i connexió a Internet amb aforament limitat i garantint la distància de seguretat entre persones. Aquestes restriccions segueixen el criteri marcat per la Generalitat de Catalunya, que recomana en aquesta mena d'espais assegurar una distància mínima interpersonal d'1,5 metres o de 2,5 m² per persona. Alhora, es recorda als usuaris l'obligació de dur sempre posada la mascareta i de fer servir gel hidroalcohòlic.

Un altre canvi que es farà efectiu en els pròxims dies serà l'accés als lavabos de les biblioteques, que tindran aforament limitat. D'altra banda, l'horari també ha estat modificat i a partir d'ara serà el següent:

  • Biblioteca Elisenda: de dilluns a divendres de 15 a 20.30 h, dijous de 9.30 a 13.30 h i dissabte de 10 a 14 h
  • Biblioteca Can Sant Joan: de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h i dimarts i dissabte de 10 a 14 h

Finalment, les biblioteques també reprenen les activitats previstes pel mes de setembre, tant les presencials -que hauran de ser amb inscripció prèvia- com les virtuals. Per exemple, el proper dimecres 23 de setembre, a les 18 h, es farà una lectura de contes online a través de l'Instagram de les biblioteques (@bibsmir) i el 30 de setembre, també a les 18 h, tindrà lloc a la biblioteca Elisenda de Montcada una sessió presencial de contes per a nens i nenes de 0 a 3 anys que anirà acompanyada de l'espectacle "Ara canto, ara ballo". Es pot consultar el programa d'activitats al web de les biblioteques.

Darrera actualització: 18.09.2020 | 11:58