“Recta final del soterrament abans de l’inici de les obres”

Dimecres, 8 de febrer de 2023 a les 14:00

La Taula del soterrament ha celebrat que el soterrament de la línia de França hagi entrat en una nova fase. Un total de quatre consorcis d’empreses s’ha presentat per a l’execució de les obres de l’R2, que preveu la construcció de la nova estació soterrada i el soterrament de les vies al tram Montcada i Reixac-Vallbona.

Els integrants de la Taula del soterrament han mostrat aquest matí la seva satisfacció després de conèixer la notícia que quatre unions temporals d’empreses s’han presentat a la licitació de l’Administrador d’infraestructures Ferroviàries (Adif) per a les obres del soterrament de l’R2. L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “és una gran notícia per a Montcada i Reixac” i ha afegit que “el soterrament de l’R2 ha entrat a la recta final abans d’iniciar les obres que han de transformar la nostra ciutat”. L’alcaldessa ha destacat que “mai havíem arribat tan lluny en la història de la reivindicació del soterrament”. Campos ha realitzat aquestes declaracions durant la reunió d’aquest matí de la Taula del soterrament, formada per representants de diferents partits polítics, tècnics municipals i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, que s’ha trobat per fer la valoració després que ahir es fes públic el nom de les empreses que es presenten a la principal obra que té actualment Adif.

La Taula del soterrament ha valorat positivament la notícia sobre l’oferta de les empreses després que Adif retirés, el març del 2022, l’anterior licitació pels dos recurs presentats per la Confederació Nacional de la Construcció davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals conra el plec de condicions de la licitació. 

Aquesta segona licitació, que va aprovar el Govern Central, el passat 5 de desembre, puja a 621 milions d’euros, un 33% més respecte l’anterior preu. Segons el diari Expansión i fonts d’Adif, un total de quatre consorcis de 15 empreses optaran a l’obra, que està previst que s’adjudiqui abans de l’estiu.

El soterrament és una llarga reivindicació històrica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la ciutadania al llarg de 40 anys, que ha deixat 176 víctimes. L’actuació permetrà cohesionar social i urbanísticament el territori de Montcada i Reixac i l’eliminació de dos passos a nivell al centre del municipi. L’actuació també comportarà la construcció d’un túnel de més de 4 quilòmetres, que allotjarà tres vies i d’una nova estació soterrada. La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos.

Darrera actualització: 08.02.2023 | 14:13