Recomanacions de Protecció Civil per celebrar Tots Sants amb normalitat

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 10:00

Per tal de garantir les mesures d’higiene i seguretat durant el cap de setmana, l’Ajuntament ha ampliat l’horari del cementiri municipal.

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants i de la tradicional Castanyada que se celebrarà aquest pròxim cap de setmana, el Departament d'Interior de la Generalitat ha fet pública una guia amb recomanacions per garantir la seguretat en uns dies on són habituals les revetlles de Halloween, les visites als cementiris i els sopars familiars. Els consells estan enfocats a garantir la celebració d’aquestes dates evitant aglomeracions i minimitzant el risc de possibles contagis de COVID-19 en uns dies on la incidència del virus s’ha disparat a tot Catalunya.

Sobre les recomanacions a seguir a l’hora de visitar cementiris, s’aconsella seguir les indicacions d’aforament i les senyals que indiquen les entrades, les sortides i els recorreguts a seguir, així com mantenir sempre la distància d’1,5 metres entre persones i portar la mascareta posada en tot moment. Es poden dipositar flors en els nínxols respectant la distància i fent ús del gel hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena i de fer servir, si fos el cas, les escales mòbils. Per últim, es recorda que no està permès menjar ni beure i que es recomanable limitar el temps d’estada i l’ús de bancs i seients.

Per garantir que l’afluència de persones es pugui distribuir al llarg del cap de setmana, l’Ajuntament ha ampliat l’horari del cementiri municipal de Montcada i Reixac (Carrer Malves, sn), que obrirà els dies 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre de 9 a 17 h de manera ininterrompuda.

Finalment, Protecció Civil també recorda que continuen vigents altres restriccions com la prohibició de celebrar trobades amb més de sis persones i que en cas de d’organitzar àpats en família, és altament recomanable que tots els assistents formin part del grup de convivència estable i, en cas contrari, que s’asseguri la distància de seguretat, s’eviti el contacte físic i es garanteixi la ventilació de l’espai.

Pots trobar més informació i recomanacions en aquest enllaç.

Darrera actualització: 27.10.2020 | 13:19