Recomanacions sobre la vespa asiàtica

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 00:00

Les persones que localitzin un vesper han de trucar a l'Ajuntament o al Cos d'Agents Rurals i en cap cas manipular-lo, tasca que han de fer serveis professionals.

La vespa asiàtica ha fet presència de nou a Montcada i Reixac i dues famílies de Terra Nostra han hagut de contractar una empresa especialitzada per retirar dos vespers. L’Ajuntament recorda a la ciutadania que, en aquests casos, no es pot actuar de forma individual sinó professional, ja que una incorrecta manipulació pot contribuir a la propagació de l’insecte.

La vespa asiàtica presenta un color castany fosc, el que la diferencia de l’europea. El seu cap i el tòrax és negre, la cara groc-ataronjada i les postes castanyes i la seva mida és al voltant dels 4,5 cm. L’espècie no és gaire diferent de l'autòctona, tot i que la seva picada pot ser una mica més dolorosa perquè té el fibló més gran, però en cap cas és verinosa ni tampoc especialment agressiva. Com passa amb la resta de vespes, hauran d’anar en compte les persones que en tinguin al·lèrgia.

En cas d’observació de qualsevol exemplar o de nius, es recomana mantenir una distància mínima de 5 metres respecte el vesper i trucar a l’Ajuntament o al Cos d’Agents Rurals de la Generalitat, per tal de fer-ne la comprovació pertinent. Sobre la retirada dels vespers, el consistori se’n farà càrrec d’aquells localitzats a la via pública o a espais que poden suposar un perill, com ara, a prop de centres educatius. En el cas que els nius apareguin a espais privats, haurà de ser la propietat qui se encarregui de retirar-los, fent-ho sempre amb serveis professionals.

Darrera actualització: 28.06.2019 | 13:35