Recomanacions per tornar a gaudir de les revetlles amb seguretat

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 00:00

Les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere es podran tornar a celebrar enguany després de la prohibició de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’Ajuntament i el Procicat recomanen una sèrie de consells per gaudir d’unes festes amb seguretat i civisme.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policia Local, l’agrupació de Protecció Civil i ADF La Serralada recomanen la ciutadania que tingui molta precaució a l’hora de manipular amb seguretat material pirotècnic davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, que l’any passat no es van poder celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els petards, coets i altre tipus de material inflamable s’han de comprar als establiments autoritzats i seguir les instruccions que indica cada producte. El consistori ha donat enguany permís per instal·lar sis casetes de venda situades a la plaça de la Pedra, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d’en Coll; a l’avinguda d’Europa, a Mas Duran; al carrer Baix de Sant Pere cantonada amb la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l’entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola cantonada amb Bach.

L’Ajuntament i el Procicat també fan una sèrie de recomanacions per tal de gaudir d’una nit de festa amb seguretat i civisme:

 • Evitar l’ús indiscriminat de la pirotècnia que pugui ocasionar un perjudici tant dels veïns i veïnes com dels animals, ja siguin domèstics o silvestres.
 • S’ha tenir especial cura amb l’efecte negatiu i els problemes que la pirotècnia convencional genera en els sectors sensibles de la societat, com gent gran, malalts, persones de l’espectre autista i nadons.
 • Es recomana l’ús de la pirotècnia freda i lumínica o, en tot cas, uns coets amb menys intensitat sonora i menor impacte acústic.
 • Celebrar una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones (familiar o amics). No están permeses les aglomeracions de gent.
 • L’ús de pirotècnia no es compatible amb fer servir el gel hidroalcohòlic. No s’han de subjectar els petards amb les mans i no s’han de posar a prop de la cara ni del cos. Els petards i els coets no s’han de guarder a les butxaques.
 • No s’han de llençar mai petards contra ningú ni a menys de 500 metres de zones boscoses.
 • S’han de mantenir les mesures de protecció i higiene, per prevenir contagis, com l’ús de la mascareta (tapant correctament nas i boca); mantenir una distància física de 1,5 metres entres les persones i rentar les mans amb aigua i sabó.
 • És preferible evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.
 • En cas de manipular pirotècnia, les mascaretes més apropiades són les de cotó. Les quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi dels petards.
 • No es pot encendre cap petard dins les cases, no es poden llençar ni manipular des de balconades ni finestres i s’ha de tenir cura del mobiliari urbà alhora de fer-ne ús.
 • Utilitzar mitjans segurs per encentre el material pirotècnic: metxes i similars. S’ha d’encendre la metxa per l’extrem, per poder fer una retirada a temps, i si un petard no s’encén be, no es pot tocar fins al cap de mitja hora i és millorar remullar-lo.

Més informació a: http://www.gencat.cat/revetlles

Darrera actualització: 23.06.2021 | 12:22