Recomanacions per contenir la transmissió del coronaviurs quan es fa la compra d’aliments

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 10:00

La regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, seguint les directrius de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària de la Generalitat de Catalunya, fa algunes recomanacions a l'hora d'anar a fer la compra d'aliments, en el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19.

En aquest sentit, el consistori recomana a la ciutadania: 

 1. Eviteu sortir si teniu símptomes respiratoris o febre. En aquests casos demaneu ajuda a algú per que us faci la compra i eviteu qualsevol contacte.
 2. Només ha de sortir una persona. En la mesura del possible les persones més vulnerables han de quedar-se a casa.
 3. Sortiu a fer la compra només quan sigui necessari i planifiqueu-la per reduir al mínim en nombre de visites a establiments de venda d’aliments.
 4. Porteu a mà un desinfectant alcohòlic per a les mans i feu-lo servir sovint.
 5. Preferentment, porteu la vostra pròpia bossa o carret de la compra i desinfecteu amb freqüència els llocs de contacte amb les mans amb la mateixa solució alcohòlica de desinfecció de mans.
 6. Si agafeu carros o cistelles del supermercat desinfecteu la zona de contacte amb les mans amb solució alcohòlica.
 7. Feu servir guants d’un sol us per agafar els aliments.
 8. Toqueu el mínim possible els aliments encara que estiguin envasats. Mireu d’estar segurs de que us voleu emportar el producte abans d’agafar-lo. No el torneu a deixar desprès d’haver-lo tocat.
 9. Aneu en compte amb tot allò que toqueu, com manetes de portes i expositors, pantalles, teclats per al pagament, botons dels ascensors, diners, etc. Desinfecteu-vos les mans amb solució alcohòlica cada vegada que faci falta.
 10. Mantingueu sempre la distancia mínima de seguretat de dos metres amb altres persones i eviteu aglomeracions.
 11. Al tornar a casa renteu-vos les mans amb aigua i sabó. Si ho veieu necessari podeu prendre mesures addicionals com netejar els envasos amb una solució desinfectant i eliminar els embalatges exteriors.
 12. Netegeu fruites i verdures afegint a l’aigua unes gotes de lleixiu segons les recomanacions habituals.
Darrera actualització: 25.03.2020 | 10:22