Recital de poemes a Can Tauler per commemorar el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Dimarts, 26 d'abril de 2022 a les 00:00

L’acte és aquest dimecres, 27 d’abril, a càrrec d’Olza Olzeta. L’Ajuntament i l’OCH han elaborat un manifest que reivindica la lluita de les doens lesbianes.

L’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) acollirà aquest dimecres, 27 d’abril (19 h), un recital de poemes a càrrec d’Olza Olzeta, amb el nom ‘L’arbre està creixent’, i una sessió de micro obert. L’artista és campiona de l’Slam Poetry Santako ’19, Europa ’20 i Barcelona ’21. La seva obra combina poemes escrits per ella amb els d’altres autors i autores, sobre l’àmbit lèsbic, trans i feminista. L’acte s’organitza amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que oficialment és aquest dimarts, dia 26.

Amb motiu de l’efemèride, l’Ajuntament i l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) han elaborat un manifest amb el qual reivindica la necessitat de commemorar aquesta jornada ‘per recordar-nos a nosaltres mateixes les lluites aconseguides i les que encara queden pendents’. Segons el document, des de la declaració d’aquesta data, al 2008, ‘les nostres reivindicacions no han canviat molt, ja que encara patim múltiples discriminacions que interseccionen per entre elles per ser dones, lesbianes, negres, grans i/o amb alguna diversitat funcional’.

Les reivindicacions giren al voltant del reconeixement a la seva sexualitat, a l’aprovació d’una llei estatal d’igualtat que garanteixi l’accés ple a tècniques de reproducció assistida, mesures efectives respecte la filiació directa i l’adopció, la integració de protocols d’atenció mèdica i ginecologia específics i adaptats a dones lesbianes, la implementació dels programes de formació i informació dirigits a tots els centres educatius, així com l’erradicació de la discriminació masclista i lesbofòbica dins l’àmbit laboral, entre d’altres aspectes. El manifest íntegre el podeu llegir a www.montcada.cat.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 12:10