Ramon Bueno rebrà el Premi Dalmau 2023

Dijous, 9 de març de 2023 a les 09:00

El lliurament es farà el 26 de març, a les 18h, en un acte que se celebrarà al Teatre Municipal i que també inclourà l’espectacle Sorriso, de la companyia Teatro Sô. Les invitacions, que són gratuïtes, es poden recollir a l’Auditori Municipal o reservar al web teatremontcada.cat.

Ramon Bueno rebrà el Premi Dalmau 2023 que el teixit teatral de Montcada i Reixac ha decidir entregar-li en reconeixement a la seva vinculació durant els darrers 14 anys al món teatral i poètic del municipi en la seva doble vessant de director i actor. Aquest guardó s’entregarà el proper 26 de març, a les 18h, en un acte que se celebrarà al Teatre Municipal (Tarragona, 32), coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre que es commemora cada 27 de març i que també inclourà l’espectacle Sorriso, de la companyia portuguesa Teatro Sô. La invitació per assistir-hi, que és gratuïta, ja es pot passar a buscar per l’Auditori Municipal (Església, 12) o es pot reservar al web teatremontcada.cat. El mateix dia 26, a les 12h, a plaça de l’Església se celebrarà el Dia Mundial del Teatre amb la lectura d’un manifest de commemoració, un petit tastet de l’espectacle Sorriso que es veurà per la tarda al Teatre Municipal i diverses accions teatrals, a càrrec dels grups locals.

Bueno, que va morir el passat 28 de gener, va estar vinculat al grup Dèria Teatre, on va fer d’actor i de director de diferents muntatges poètics basats en autors com Miguel Hernández, Antonio Machado o Federico García Lorca, entre d’altres. Algunes d’aquestes representacions es van estrenar en el marc de les mostres Poeticae i Montcada a Escena que organitza la regidoria de Cultura i Patrimoni. Dins del cicle de poesia, la seva presència també era habitual a la Marató de Lectura Poètica Popular i a la Cercavila Poètica i Recitat ‘A cau d’orella’.

El guanyador del Premi Dalmau 2023 també va formar part del grup Els Titelles, debutant amb ‘Regiones y Provincias’ al 2012, i hi va participar en diferents espectacles conjunts de l’Aula de Teatre, des de la seva primera aparició com a actor, al 2013, a ‘Café-Dacing-Doré’ fins a la darrera representació, a l’octubre de 2022, amb ‘Les carrega el diable’.

El Premi Dalmau al millor espectacle de la temporada passada també s’entregarà durant l’acte del dia 26 i el guanyador encara no es coneix ja que les votacions s’han allargat fins al 15 de març. Es pot votar enviant un correu a cultura@montcada.org amb l’assumpte ‘Votació Premi Dalmau’.

Darrera actualització: 05.05.2023 | 10:03