Protagonisme femení en la programació d’espectacles del primer trimestre de l’any 2022

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 12:00

Entre el mes de gener i maig, s’oferiran un total de 17 propostes i les entrades es posen a la venda el 15 de desembre.

  • El Teatre Municipal veurà en directe actrius del prestigi de Charo López (‘Verso a verso’); Àurea Márquez (‘La dona del tercer segona’); Cristina Genebat, Marta Marco, Nora Navas (‘Les irresponsables’); Anna Güell (‘Carola’); Andrea Ros i Àngels Gonyalons (‘Una teràpia integral’). El grup Divinas, amb la montcadenca Irene Ruiz, també vindrà amb el seu cabaret ‘Moolinght Serenade’.
  • La programació començarà el 2 de gener amb dues propostes musicals. També destaca el concert del montcadenc Salva Criado, amb el seu primer disc en solitari.
  • L’actuació de Charo López s’inclou al cicle Poeticae, que presenta tres propostes més relacionades amb la poesia que es dirigeixen a públic de diferents edats.
  • La regidoría de Cultura i Patrimoni ha preparat un total de 17 espectacles. Les entrades es poden comprar al web teatremontcada.cat o a l’Auditori Municipal.

Montcada i Reixac podrà veure en directe a algunes de les actrius més prestigioses d’àmbit espanyol i català durant la programació d’espectacles que la regidoria de Cultura i Patrimoni ha preparat per al primer trimestre de l’any 2022. En el marc del cicle Poeticae, l’actriu salmantina Charo López actuarà el 27 de març al Teatre Municipal (Tarragona, 32) amb l’espectacle poètic ‘Verso a Verso’, amb el que recitarà poemes d’autors com Federico García Lorca, Antonio Machado o Miguel Hernández. També hi haurà presència femenina de gran nivell amb l’actuació d’Àurea Márquez, única protagonista de ‘La dona del tercer segona’, de la companyia Teatre Nu, que tractant l’estigma de la salut mental ha estat un gran èxit de la temporada teatral i que es podrà veure el 28 de gener al Teatre Municipal. Aquest mateix escenari s’omplirà el 12 de març amb un excel·lent trio d’actius, format per Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas, que reflexionen sobre l’amistat, en clau de comèdia, amb ‘Les irresponsables’, de Bitó Produccions. En una barreja de música i teatre, el grup Divinas, format per la montcadenca Irene Ruiz i les germanes Carla i Marta Móra, portaran el 22 de gener al Teatre Municipal el seu cabaret ‘Moonlight Serenade’.

La programació cultural de l’any 2022 arrencarà amb dues propostes musicals. El 2 de gener, el Teatre Municipal gaudirà amb el tradicional concert de valsos i danses per celebrar les festes nadalenques a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. El 14 de gener, el protagonisme serà per a la música clàssica, també al Teatre Municipal, amb el concert de flauta i piano a càrrec d’Elisabeth Franch i Albert Guinovart –aquesta actuació estava prevista per al passat 5 de novembre, però es va haver d’ajornar per motius personals del prestigiós pianista i compositor. Una tercera proposta musical per a aquest primer trimestre al Teatre Municipal inclourà el concert que el montcadenc Salva Criado oferirà el 4 de març per presentar ‘Terciopelo’, el seu primer disc en solitari. El 13 de febrer, també es podrà veure en aquest equipament l’espectacle de dansa i flamenc ‘Luxurîa’, a càrrec de la companyia internacional Barcelona Flamenco Ballet.

Pel que fa als espectacles infantils, Dàmaris Gelabert actuarà el 13 de març al Teatre Municipal amb ‘Soc Feliç’, un espectacle de teatre musical que va més enllà dels seus concerts. Les titelles seran protagonistes els dies 16 de gener i el 6 de febrer amb ‘La llàntia meravellosa’, de Festuc Teatre, i ‘Cotó’, de Txo Titelles, que es podran veure al Teatre Municipal i a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39), respectivament. El 8 de maig, l’equipament situat a Can Sant Joan també acollirà l’espectacle infantil sense paraules ‘Mon Petit Souvenir’, a càrrec de la companyia La Bleda.


Nova edició del Poeticae
Les activitats d’aquest cicle de poesia relacionades amb la programació d’espectacles també inclouran, al marge de l’actuació de Charo López, tres propostes més dirigides a diferents edats. L’1 de abril, la companyia La Última y Nos Vamos oferirà al Kursaal ‘Rumbesia (del negre al blanc)’, un concert on es fusiona la rumba i la poesia. El 3 d’abril, el Teatre Municipal acollirà l’espectacle de música familiar ‘Vers per on’, un concert de poesia pop a càrrec de la companyia Pentina El Gat. En aquest mateix escenari, el dia 22 es podrà veure l’obra de teatre ‘Carola’, a càrrec de Q-Ars Teatre, que protagonitza l’actriu Anna Güell i que es tracta d’una adaptació de la novel·la ‘Feliçment, jo sóc una dona’, de Maria Aurèlia Capmany.

El primer trimestre de l’any també portarà a Montcada i Reixac dues representacions teatrals de gran nivell al Teatre Municipal. El 18 de març, Enric Cambrany i Ricard Farré interpreten amb la seva pròpia companyia tots els personatges, tant femenins com masculins, de ‘Les dones sàvies’, una adaptació de la comèdia clàssica de Molière que ha rebut diversos premis i nominacions per part de la crítica i el públic. El 24 d’abril, Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons pujaran a l’escenari del Teatre Municipal per interpretar la comèdia ‘Una teràpia integral’, a càrrec de la companyia Hause & Richman.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, ha qualificat aquesta programació d’arts escèniques com “variada i de gran qualitat, que pretén acostar la cultura a tots els públics”. Borràs també ha manifestat que la seva regidoria “ha treballat amb molta il·lusió per oferir propostes de primera línia que engresquin la ciutadania a venir als diferents espais escènics municipals a gaudir del espectacles infantils, teatrals, musicals i de dansa”.  

Les entrades per a tots els espectacles es posen a la venda aquest dimecres, 15 de desembre, a partir de les 17h al web www.teatremontcada.cat o bé, a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12). La realització dels espectacles està condicionada a les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents, que podrien obligar a suspendre’ls. El nombre d’entrades que es posaran a la venda anirà en funció dels aforaments vigents en aquest període.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 11:46