Inici de les prospeccions geotècniques i geofísiques per a la redacció del projecte del soterrament

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 14:00

Els resultats d’aquests informes permetran determinar els perfils sísmics del tram per on circularà el tren soterrat de la línia R2.

Avui han començat a diferents punts del municipi els treballs de prospeccions geotècniques per tal d’elaborar un estudi hidrogeològic per al projecte del soterrament. La propera setmana s’iniciaran les prospeccions geofísiques amb tècniques no invasives i sense alterar el terreny. Aquestes actuacions es faran en superfície i sense afectar el trànsit.

Paral·lament, també es realitzaran unes proves amb georadar a la zona de la Font Freda per intentar detectar el Rec Comtal. La durada de tots aquests treballs és d’aproximadament 4 dies i els realitza Geocontrol, una de les tres empreses que formen part de la UTE que està redactant l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac.

D’altra banda, el proper 19 de març està prevista la propera reunió de la comissió tècnica -que fa el seguiment de la redacció del projecte del soterrament- a les instal·lacions del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A la trobada assistiran els representants municipals, el Ministeri de Foment, l'Adif, l'Ajuntament de Barcelona, a més dels tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE), formada per les empreses Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol.

Darrera actualització: 04.03.2019 | 14:48