Prorrogades les restriccions per l'onada de calor

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 12:00

El Departament d'Interior ha decidit allargar les mesures del Nivell 3 del Pla Alfa com a mínim fins divendres, 22 de juliol. A Montcada, les limitacions afecten el Parc Serralada de Marina, el Parc Collserola i el Pla de Reixac

En vista de què les temperatures es mantenen elevades i persisteix un greu risc d'incendi, Interior ha decidit, mitjançant una Resolució, prorrogar les restriccions tres dies més. Així doncs, les mesures implementades el passat 15 de juliol, previstes de desactivar-se el dia 19, continuaran vigents com a mínim fins divendres, 22 de juliol.

Recordem que el Decret publicat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac, arran de l'activació del Nivell 3 del Pla Alfa, restringeix la circulació de persones i vehicles no vinculats a les zones afectades, però els accessos quedaran oberts per als vehicles d'emergència. Igualment, queda prohibit fer foc, llençar burilles, fer servir barbacoes no autoritzades, llençar coets, globus, focs artificials o altres artefactes que continguin foc en zones forestals i el seu entorn. Es restringeix l'abocament d'escombraries i restes vegetals o industrials susceptibles de causar un incendi, i queden suspeses les activitats de risc realitzades al medi natural, així com l'ús de maquinària de risc.

L'incompliment d'aquestes limitacions, restriccions i suspensions poden suposar sancions. En cas de veure indicis de fum o foc, aviseu immediatament al 112.

Darrera actualització: 20.07.2022 | 14:10