Prorrogades fins al 6 d’agost les actuals mesures de prevenció de la Covid-19

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 00:00

Es manté el toc de queda entre les 1 i les 6 h en algunes localitats, el tancament de l’oci nocturn i els límits en la restauració, entre d’altres.

  • Montcada i Reixac continua dins les localitats afectades pel toc de queda, que són aquelles amb més de 5.000 persones amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

La Generalitat ha prorrogat fins al 6 d’agost les actuals mesures de prevenció de la Covid-19 a Catalunya vigents des del 17 de juliol. Montcada i Reixac es manté dins les localitats afectades pel toc de queda entre les 1 i les 6 h, que són aquelles de més de 5.000 habitants amb una incidencia acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants i també, les que estan envoltades pels municipis amb confinament nocturn.

Pel que fa a altres mesures:

  • Les activitats socials queden reduïdes a 10 persones com a màxim en les trobades familiars i de carácter social, tant públic com privat.
  • Els esdeveniments de caire cultural, així com els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts hauran de finalitzar les sessions com a molt tard a les 0.30 h, amb un 70% de l’aforament de l’espai on se celebren i obligatorietat de disposar 2,5 m2 per persona.
  • El petit comerç, els centres comercials, els mercats ambulants, així com els equipaments esportius a l’aire lliure, espais tancats i les piscines poden ocupar-se amb un màxim del 70%.
  • La restauració pot obrir de 6 a 0.30 h i amb un 100% d’ocupació a l’exterior i del 50% a l’interior. Pel que fa a les taules, a l’interior poden haver-hi un màxim de 6 persones i a l’exterior, de 10.
  • Els actes religiosos i les cerimònies civils es poden fer amb un màxim del 70% d’ocupació.


Certificat d'autoresponsabilitat
Es recomana que totes aquelles persones que visquin als municipis afectats i que es vegin obligades a sortir al carrer entre les 1 i les 6 h ho facin amb un certificat d'autoresponsabilitat. El certificat no és obligatori, però sí recomanable a l'hora d'acreditar la raó del desplaçament en horari nocturn. Les excepcions previstes són els desplaçaments d'urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:24