Projectes en matèria d'integració i acollida d'immigrants

Dimecres, 28 de febrer de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac es podrà beneficiar dels projectes en matèria d'integració i acollida de persones immigrants gestionats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Ahir dimarts, la Junta de Govern Local va aprovar l'adhesió del Consistori a la sol·licitud del Consell Comarcal del Vallès Occidental per gestionar aquest tipus de projectes.

Entre els projectes duts a terme des de l'àmbit comarcal, hi ha el programa d'acollida de població immigrada, que inclou serveis de traducció oral i escrita per a persones nouvingudes, assessorament i coordinació comarcal en polítiques migratòries i servei itinerant d'acollida, assessorament i convivència, així com l'edició de guies pràctiques de nova ciutadania, materials didàctics d'acollida i convivencials. El Consell Comarcal també du a terme el programa formatiu "II Jornades d'experiències al territori", el banc virtual de recursos i experiències en diversitat i ciutadania i dinamització comunitària amb activitats com ara un manual pràctic per combatre la discriminació ètnica, una exposició itinerant per al respecte social i el servei de mediació comunitària i convivencial per al bon veïnatge.

El regidor de Drets Civils i Integració Social, Carles Tabernero, considera que "cal la implicació i la col·laboració de les administracions públiques per tal de dur a terme accions d'acollida i integració de la població nouvinguda".

D'altra banda, l'Ajuntament també va aprovar ahir en la Junta de Govern Local un altre conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, en aquest cas en matèria de transport escolar col·lectiu per al curs 2006-2007. Com a resultat d'aquest acord, el Consistori es farà càrrec del cost del preu públic del servei del transport escolar col·lectiu no obligatori dels 106 alumnes de l'IES La Ferreria, procedents de Can Cuiàs, el Mas Rampinyo, Montcada Nova, Can Sant Joan i la Ribera, que puja a 5.300 euros. En aquest sentit, el Consell Comarcal va aprovar la imposició del preu públic aquest servei en la tarifa de 50 euros per alumne i curs.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:42