Projecte de reforma del parc del Turó Blau de Can Cuiàs

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 11:00

Les obres, que podrien començar a finals d’any i que tenen un pressupost de gairebé 700.000 euros, pretenen, entre d’altres actuacions, incrementar la seva cobertura vegetal, renovar la zona de jocs infantils i integrar els equipaments esportius existents.

La sessió del Ple de Montcada corresponent al mes de setembre va aprovar per unanimitat l’expedient de contractació i la convocatòria de licitació de les obres de reforma del parc del Turó Blau, que podrien començar a finals d’any i que suposaran una inversió de 700.000 euros. Aquest projecte, elaborat per tècnics del Servei de Projectes de la l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, tindrà diverses línies d’actuació: millorar el drenatge del parc (incorporant un de nou sostenible), incrementar la cobertura vegetal, integrar al parc els equipaments esportius existents a la coberta del Centre Comercial Can Cuiàs, renovar la zona de jocs infantils i instal·lar un nou enllumenat públic.

L’actuació prevista pretén, entre d’altres accions, eliminar parcialment el muret que separa el parc de la zona esportiva per afavorir la seva connectivitat i integració. Davant de la pista de bàsquet, es crearà, sota una pèrgola de perfils metàl·lics i fusta, una zona de jocs pintats a terra i s’augmentarà la part esportiva amb la creació d’una zona de cautxú en la que es dibuixaran quatre carrils per córrer. Aquesta projecte també actualitzarà les dues àrees de jocs infantils i les farà més inclusives. La zona per a infants d’un a quatre anys tindrà un recorregut sobre un paviment de cautxú en el que es podran trobar volums 3D i jocs inclusius: un panell musical xilòfon, un carrusel i una molla, limitada per una tanca perimetral. L’àrea per a infants de 4 a 12 anys estarà composada per un gronxador tipus niu, una estructura amb tobogan i una altra amb un circuit de cordes, xarxes i troncs. Serà una zona infantil integrada entre l’arbrat del parc que es construirà amb material sostenible.

Els treballs de reforma al parc del Turó Blau també suposaran un increment de la seva cobertura vegetal amb la plantació de nous arbres que completaran l’arbrat existent a la zona central. La nova vegetació serà de fulla caduca per garantir l’assolellament durant l’hivern i aportant períodes i colors de floració diversos. 

Al mateix temps, també s’actualitzarà la instal·lació d’enllumenat públic i se’n millorarà l’eficiència energètica amb la utilització de fanals de LEDs. La nova urbanització del parc es completarà amb la col·locació de bancs, papereres, una font i un quiosc-magatzem.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha destacat que el projecte de reforma del parc del Turó Blau és fruit del treball dins de la comissió tècnico-política en la que participen totes les regidories implicades de l’Ajuntament en consens amb l’Associació de Veïns. “Ens fa molta il·lusió poder executar aquesta reforma en un parc que és un espai central al barri de Can Cuiàs i que mereixia una inversió tan important”, ha dit Sánchez.

Darrera actualització: 03.10.2022 | 08:48