Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar a l'aire lliure si no es garanteix la distància mínima

Dimarts, 18 d'agost de 2020 a les 00:00

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha fet pública avui la resolució que recull les restriccions acordades amb el Ministeri de Sanitat per contenir la propagació de la COVID-19.

Aquest dimarts, 18 d'agost, ha entrat en vigor la resolució SLT/2073/2020, que regula la prohibició de fumar a l'aire lliure a Catalunya quan no es pugui garantir una distància mínima interpersonal de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. El passat divendres 14 d'agost el Ministeri de Sanitat ja va fer públic l'acord al qual havia arribat amb les comunitats autònomes, que són les encarregades de gestionar la limitació del tabac a la via pública i en espais a l'aire lliure.

L'anunci de la Generalitat també inclou altres aspectes que afecten les reunions de persones, l'hostaleria i el consum d'alcohol. En primer lloc, es recomana a la ciutadania limitar el màxim possible les trobades socials fora del grup de convivència estable i que aquestes no reuneixin més de 10 persones. Aquesta recomanació, però, no és aplicable a Montcada i Reixac ni a 15 municipis més de l'Àrea metropolitana on la Generalitat ha decretat la prohibició de celebrar trobades socials amb més d'una desena de persones.

D'altra banda, pel que fa a l'oci, la restauració i l'hostaleria, els locals hauran de tancar no més tard de la 1 h i no podran admetre nous clients després de mitjanit. Així mateix, es garantirà una distància mínima d'1,5 metres entre taules i tampoc estan permeses les taules amb més de 10 comensals. Finalment, també continua vigent el tancament dels locals d'oci nocturn i la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic. Aquesta mesura -que en cas d'incomplir-se podria suposar sancions que van dels 3.001 als 15.000 euros- no afecta el consum en locals o espais autoritzats que sí que tenen permès obrir.

Darrera actualització: 18.08.2020 | 15:28