Programa Ubicat, per millorar la recerca de feina

Dimecres, 9 de gener de 2019 a les 00:00

El projecte municipal preveu donar suport un total de 62 persones, tant perquè trobin feina com per millorar la seva ocupabilitat.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació posa a la disposició de la ciutadania la primera edició del programa Ubicat, del Servei d’Ocupació de Catalunya, per a persones en procés de recerca de feina o que volen millorar la seva ocupabilitat. Es preveu atendre un mínim de 62 persones al llarg del 2019, mitjançant aquesta iniciativa que preveu actuacions d'orientació sociolaboral, de coneixement de l'entorn productiu i d'apropament a les empreses.

L’objectiu general d'Ubicat és atendre de forma individualitzada a les persones en procés de recerca de feina. Podran ser destinatàries d'aquest programa les persones en situació d'atur, les persones inactives i les persones treballadores, preferentment aquelles que es troben en situació de precarietat laboral. Cadascuna de les persones usuàries haurà de participar en accions d’orientació i de coneixement de l’entorn productiu, tant individuals com grupals.

Un equip de professionals de l'orientació les ajudaran a dissenyar un pla de recerca de feina i un pla de millora de competències, mitjançant tutories individuals i oferiran un sèrie de càpsules formatives grupals, amb continguts ajustats a les seves  necessitats.. Es treballaran, per exemple, aspectes motivacionals, el coneixement d’eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o la capacitació digital. En paral·lel, es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè els participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

Per participar en el programa Ubicat cal estar registrat a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat principalment a Montcada i Reixac. Les persones interessades a formar-hi part s’han d’adreçar a la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació (Alt de Sant Pere, 73), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Darrera actualització: 09.01.2019 | 11:25