L’Ajuntament presenta el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023, vertebrat en cinc grans eixos

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 12:00

El PAM recull les prioritats, actuacions i la planificació de l’activitat del govern municipal de cara el present mandat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest dimarts, 20 d’octubre, en roda de premsa el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per al mandat 2019-2023, que s’estructura en cinc grans eixos temàtics d’actuació: igualtat de drets i oportunitats, cohesió urbana i espai públic, desenvolupament econòmic i ocupació de qualitat, entorn natural i transició ecològica i bon govern, e-Administració i innovació. Tots ells sumen un total de 41 objectius i més de 400 accions i indicadors de seguiment i avaluació, alguns dels quals ja s’han posat en marxa.

El PAM és el document guia que recull les prioritats, actuacions i la planificació de l’activitat del govern municipal de cara el present mandat. L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “hem hagut d’adaptar aquest full de ruta municipal a la nova realitat que marca la COVID19” i ha afegit que “el document ens ha d’ajudar a seguir les línies d’actuació per donar solucions també a altres problemàtiques urbanístiques i a sanejar els comptes municipals”. El consistori també ha posat en marxa la web, on es pot consultar tota la informació sobre el Pla.

Aquestes són algunes de les accions més destacades a l’àmbit d’igualtat de drets i oportunitats: implementació de l’estratègia d’acció social de la ciutat, millorar el model de Serveis Socials per a l’atenció a la ciutadania, fomentar una ciutat amable per la gent gran, afavorir l’acolliment i inclusió de les persones nouvingudes i consolidar Montcada i Reixac com a referent cultural i patrimonial. La presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, ha explicat que “els projectes van destinats a garantir els drets bàsics, especialment per les persones més vulnerables”.

Pel que fa a l’àmbit de cohesió urbana i espai públic destaquen les accions d’adaptar la ciutat a les obres del soterrament i planificar la Montcada i Reixac del futur, millorar de les infraestructures ferroviàries, afavorir l’accés a un habitatge digne, millorar la mobilitat ciutadana per fer-la més accessible, segura i sostenible i dignificar els barris amb mancances urbanístiques. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “en aquest eix prioritzem lluitar per garantir el dret a l’habitatge, dignificar l’espai públic, cohesionar el territori i facilitar una mobilitat sostenible”.

Respecte al desenvolupament econòmic i ocupació de qualitat l’eix se centra a promoure l’ocupació de qualitat i facilitar l’accés a col·lectius vulnerables, impulsar i ampliar l’activitat dels polígons industrials, potenciar el desenvolupament econòmic social i sostenible, apostar pel comerç de proximitat i el turisme sostenible i defensar el teixit industrial. El president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha afirmat que “davant de l’actual situació en aquest eix ens hem centrat en el suport a les empreses i al comerç local i defensar els drets dels treballadors”.

En l’àmbit de l’entorn natural i transició ecològica destaquen: impulsar la transició ecològica, energètica i la qualitat ambiental, protecció de l’entorn natural i potenciar els espais verds urbans per naturalitzar la ciutat. L’alcaldessa ha destacat que “estem davant d’un gran repte per fer efectiva la transició ecològica i a curt termini haurem de prendre decisions clau per lluitar contra l’escalfament global del planeta”.

Finalment a l’eix de bon govern, e-Administració i innovació les accions són: treballar per la seguretat ciutadana i la convivència, adequar l’organització municipal per garantir una millor gestió, compromís amb el desplegament de l’e-Administració i la millora de les infraestructures tecnològiques, garantir la participació de la ciutadania en el projecte de ciutat i continuar treballant per la recuperació econòmica de l’Ajuntament. El regidor de Ciutadania, Juan Carlos de la Torre, ha comentat que “en aquest punt el PAM preveu fomentar una major i millor accessibilitat a l’administració”.

Darrera actualització: 26.06.2023 | 12:16