Presentació del nou llibre del Museu sobre la història medieval de Montcada i Reixac

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 00:00

La Casa de la Vila acollirà, aquest dijous 4 d’abril, la presentació de ‘Viu la Montcada medieval amb l’Alícia i la reina Elisenda’, el segon llibre d’una trilogia on l’autor montcadenc Jaume Moreno reviu la història del municipi.

El primer dels llibres –‘Viu les Maleses amb l’Alícia i l’Orisos’– es va presentar el passat 23 de febrer, durant la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil.

A l’acte estaran presents, a banda de Moreno, l’il·lustrador del llibre, José Cubero, la coordinadora del projecte editorial, Gemma Hidalgo, la directora del Museu, Mercedes Duran, l’alcaldessa, Laura Campos, i Danilo Moncada Zarbo di Monforte, soci honorífic de l’Associació Amics del Museu Municipal i descendent de la branca siciliana dels Montcada.

La voluntat del Museu amb aquesta sèrie de llibres és divulgar alguns dels periòdics històrics més importants del municipi amb un text i il·lustracions adaptades als lectors més petits. En aquesta ocasió, la segona entrega se centrarà en explicar la Montcada medieval a través d’un personatge clau: la reina Elisenda de Montcada (Aitona, 1292 – Barcelona, 1364).

Aquesta activitat s'emmarca dins el programa de Sant Jordi 2019 organitzat per l'Ajuntament i que arrenca oficialment demà dimarts 2 d'abril.

Darrera actualització: 01.04.2019 | 12:21