Presentació del Pla Local de diversitat sexual i de gènere

Dilluns, 14 de gener de 2019 a les 00:00

L'acte serà aquest dijous, dia 17, a l'Auditori Municipal (18.30 h), inclou experiències de persones amb vinculació al col·lectiu LGTBI i un muntatge teatral.

L'Ajuntament presenta públicament aquest dijous, 17 de gener, el Pla Local de diversitat sexual i de gènere, a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12), a les 18.30 h. L'acte consistirà en l'explicació dels objectius del document, d'experiències personals vinculades al col·lectiu LGTBI, la presentació del projecte de cartografia de la diversitat, a càrrec de l'Observatori contra l'Homofòbia, i un muntatge teatral de la companyia ImpactaT.

El Pla Local pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere a tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere i garantir els drets de les persones LGTBI. El document, aprovat a final d'any pel Ple i que ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, és fruit d'un treball intern de recerca d'informació dins l'Ajuntament i també de les aportacions d'entitats i persones a títol particular, que han participat en sessions específiques adreçades a recollir informació sobre els diferents àmbits en què es divideix el pla: compromís polític, organització municipal i comunicació; laboral; esportiu, acció social i cicles de vida; espai públic; participació i cultura; salut i educació. El Pla ha partit d'una diagnosi, efectuada de forma participativa amb personal municipal i representants de l'espectre econòmic, social, associatiu, veïnal i cultural de la ciutat.

El projecte inclou un total de 54 accions que responen a 32 objectius dels vuit àmbits d'actuació esmentats. Entre d'altres, hi ha la formació al personal municipal en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere; l’elaboració de material específic contra l'assetjament LGTBIfòbic; fer accessibles els equipaments esportius municipals per a les persones trans i intersexuals, donar suport les famílies amb infants trans, commemorar els dies assenyalats d'aquest àmbit o incorporar la perspectiva LGTBI en el pla formatiu anual de les entitats, fer campanyes informatives als centres de salut sobre la salut sexual i reproductiva del col·lectiu LGTBI o la formació en matèria de diversitat afectiva i de gènere al personal de les escoles, entre d'altres.

Darrera actualització: 09.01.2019 | 14:02