Presentació del calendari d'obres per crear una trama urbana a la N-150 a Terra Nostra

Dimecres, 9 de gener de 2019 a les 00:00

Les obres per urbanitzar la N-150 al seu pas per Terra Nostra s'inicien aquest mes de gener i finalitzaran el setembre d'aquest any. El Casino de Terra Nostra va acollir ahir una reunió informativa, organitzada pel consistori, per explicar al veïnat el calendari previst per a les obres per convertir l'antiga N-150 en una via urbana.

Una delegació municipal, integrada per l'alcaldessa, Laura Campos, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el regidor de barri, Óscar Gil, acompanyats de tècnics municipals van explicar ahir les principals actuacions que es realitzaran per transformar la carretera en un vial arbrat que incorporarà l’ampliació de la vorera al cantó mar, la regulació dels creuaments amb semàfors, la construcció d'un carril bici segregat de vehicles i vianants, la creació de passos de vianants i la instal·lació d'enllumenat a la zona. Aquesta intervenció és l’opció escollida pels veïns en el marc d’un procés participatiu engegat pel consistori. L’Ajuntament de Montcada i Reixac destinarà 1,7 milions d’euros –procedents d’una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)– per fer l’actuació.

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa va afirmar que "aquesta és una obra molt esperada pels veïns i veïnes de Terra Nostra" i va explicar que "la intervenció s'afegeix a les actuacions municipals per lluita contra la fractura territorial a causa de la sobre implantació d'infraestructures viàries i ferroviàries que pateix el nostre municipi". Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va explicar que "la integració de la N-150 és una actuació de futur fonamental per a Terra Nostra i un dels projectes més ambiciosos per a aquest mandat, que permetrà eliminar una barrera al barri i millorar la seguretat en aquest tram".

Una altra actuació, que també comença aquest mes, és la construcció d'una vorera i un carril bici paral·lel a la N-150, que connecta la rotonda que uneix la C-17 i la N-150 i el nucli urbà de Terra Nostra. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va comentar que "l'objectiu d'aquesta anella cívica és cohesionar els barris i aquest carril connectarà Can Sant Joan, Can Cuiàs i Terra Nostra, donant la volta al Turó".

Durant la reunió, els representants municipals també van informar que aquest mes finalitzen les obres a la N-150 on s'estan construint una rotonda d'accés al polígon de Can Cuiàs i una altra per donar accessos al cementiri de Collserola i el sector industrial del Coll de Montcada. L'objectiu d'aquestes dues rotondes és pacificar el trànsit existent a la N-150, contribuir a la seva integració en la trama urbana i millorar la circulació de vehicles a l'encreuament. El regidor de barri, Óscar Gil, va afirmar que "Terra Nostra ha estat durant anys un barri on no s'han fet moltes inversions i calia una millora en aquesta zona".

La reunió va finalitzar amb l'anunci per part dels representants municipals de fer una reunió el proper mes de febrer per informar sobre la subvenció demanada pel consistori per redactar el planejament de la Zona 21 a la Diputació de Barcelona, que ha convocat ajuts per a urbanitzacions amb dèficit urbanístic.  

 

 

 

 

Darrera actualització: 09.01.2019 | 11:59