L’Ajuntament prepara una jornada festiva i reivindicativa per reclamar el soterrament de la R2

Dimecres, 13 de novembre de 2019 a les 09:00

La voluntat del consistori és fer de la Diada pel soterrament una gran festa anual per conscienciar a la ciutadania de la necessitat del projecte.

Amb l’objectiu de continuar reivindicant el soterrament de la R2, les obres del qual està previst que comencin el segon semestre del 2020, i explicar a la ciutadania com seria una Montcada i Reixac sense vies, l’Ajuntament organitza, el pròxim diumenge 24 de novembre, la I Diada pel soterrament. Es tracta d’una jornada de caràcter reivindicatiu, lúdic i festiu que inclourà multitud d’activitats per a tots els públics i que tindrà lloc al llarg del matí, de 10 a 15 h, a la plaça Joanot Martorell, situada darrere de l’edifici de l’Ajuntament.

L’acte principal de la jornada serà una gran paella solidària amb la qual conclourà la Diada. Els tiquets per participar a l’àpat, que tenen un preu de 5 euros, es poden adquirir fins al dimecres 20 de novembre a l’Ajuntament, en horari de matins, i al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, a la tarda, de dilluns a divendres. Els diners que es recaptin amb la venda de tiquets serviran per fer front a les sancions interposades a veïns que s’han manifestat en favor del projecte del soterrament.

La celebració de la Diada pel soterrament arrencarà a les 10 h amb tot un seguit d’activitats i tallers de creativitat infantil que s’allargaran fins a les 13 h. Una hora abans haurà començat una exhibició de dansa on participaran diferents escoles de ball de Montcada i Reixac. Així mateix, durant tota la jornada es pintarà un mural a la tanca de la R2 situada davant l’edifici de l’Ajuntament i s’habilitarà un photocall per a tots els assistents que vulguin veure’s a Montcada i Reixac amb les vies soterrades.

L’Ajuntament compartirà les millors imatges de la jornada a les seves xarxes socials, mentre que a l’edifici consistorial es penjaran les il·lustracions de l’Auca del Soterrament, una obra del dibuixant Carlos Azagra on estan recollits els moments més importants en la llarga reivindicació del municipi.

Tota la jornada es podrà seguir també a partir de les 11 h a través d’un programa especial de Montcada Ràdio (104.6 FM) i durant tot el dia a les xarxes socials amb les etiquetes #AdeuVies i #BenvingutSoterrament.

Darrera actualització: 13.11.2019 | 09:56