Entregats els premis del concurs fotogràfic de la Serralada de la Marina

Divendres, 21 de juny de 2019 a les 00:00

Els premis es van entregar a la Biblioteca Elisenda (carrer Tarragona, 32), en un acte on van estar presents la coordinadora de les Biblioteques de Montcada i Reixac, Gisela Ruiz; la directora del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez; el president de l’Afotmir, Cosme Oriol; i el regidor de Medi Ambient i medi natural, Oriol Serratusell.

La sisena edició del Concurs de Fotografia de la Serralada de la Marina, que organitzen l’Ajuntament, el Centre de documentació del Parc de la Serralada de la Marina i la Biblioteca Elisenda de Montcada, juntament amb la col·laboració de l’Afotmir, va finalitzar ahir dijous, 20 de juny, amb la lectura del veredicte i l’entrega de premis a les tres millors fotografies a les categories de flora i fauna, patrimoni i paisatge.

En aquesta sisena edició s’han presentat 36 fotògrafs, que han entregat un total de 113 imatges: 58 de flora i fauna, 34 de patrimoni i 21 de paisatge. Una de les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat el reconeixement, per primera vegada en aquest concurs, de dues propostes fotogràfiques presentades per dones: concretament les de Carme Mas i Montserrat Dolz; segon i tercer premi respectivament a la categoria de patrimoni. La resta de guanyadors han estat els següents:

Fotografia de flora i/o fauna:

  1. Primer premi: José Maria Vintró, per ‘Equilibri’
  2. Segon premi: Antonio Sáez, per ‘Charaxes jasius’
  3. Tercer premi: Toni Barbany, per ‘Libèl·lula de secà’

Fotografia de patrimoni:

  1. Primer premi: Toni Barbany, per ‘Nit a Ca L’Alemany’
  2. Segon premi: Carme Mas, per ‘Sant Jeroni de la Murtra – Claustre’
  3. Tercer premi: Montserrat Dolz, per ‘L’Àngel’

Fotografia de paisatge:

  1. Primer premi: Marc Domingo, per ‘Nits plenes de llum’
  2. Segon premi: Rubén Sanz, per ‘Vistes’
  3. Tercer premi: Rafael Figueras, per ‘Boira matinal a Torribera’

Cinta Pérez va recordar que el propòsit del concurs és reivindicar la importància del parc. “El que volem és que els municipis que constitueixen el Parc (Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Badalona) se sentin més propers a ell gràcies a actes com aquest. El nostre objectiu és protegir i conservar el Parc, i això només serà possible si coneixem el que tenim”, va assegurar. En la mateixa direcció es va pronunciar Cosme Oriol, qui va destacar també que des de l’Afotmir s’està treballant per aconseguir que molta més gent prengui part en les properes edicions del concurs fotogràfic.

Finalment, Serratusell va comentar la importància que té la Serralada de la Marina, alhora que va recordar la necessitat de cuidar i mantenir el parc net durant l’estiu per evitar el risc d’incendis. “Cal posar en valor la Serralada de Marina: mostrar la seva bellesa, la seva fauna, la seva flora i la màgia del bosc. Concursos fotogràfics com aquest són una de les millors maneres que hi ha perquè la gent tingui clar quins tresors tenim a Montcada i Reixac i què podem perdre si hi ha un incendi, si embrutem els boscos o hi fem accions incíviques”, va explicar.

Les 9 imatges guanyadores i les 16 finalistes es poden veure exposades a la Biblioteca Elisenda (planta -1). També es poden veure totes les fotografies presentades a la galeria d’imatges del perfil de Facebook del Parc de la Serralada de la Marina.

Darrera actualització: 21.06.2019 | 11:04