Precaució davant l'onada de calor

Dijous, 2 d'agost de 2018 a les 00:00

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta que del 2 al 4 d'agost, el Vallès Occidental es troba en grau de perill alt per les altes temperatures.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, per onada de calor. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi afectarà especialment la comarca del Vallès Occidental des d'aquest dijous, 2 d'agost, fins dissabte, dia 4, al vespre, amb un grau de perill alt (nivell taronja). Davant aquesta situació, l'Ajuntament insisteix en què la ciutadania tingui precaució davant l'onada de calor.

Des de Protecció Civil es recomana a la ciutadania que s'informi com fer front a l'augment de les temperatures i que es tingui especial cura de les persones més vulnerables (gent gran, infants o malalts crònics). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, els familiars o veïns grans que viuen sols, per assegurar-se que es troben bé. A casa, es recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol i romandre a les estances més fresques; refrescar-se, beure aigua de forma regular i si hi ha animals de companyia, procurar que no s'estiguin al sol i hidratar-lo.

Si cal sortir al carrer, fer-ho fora de les hores de més calor i no practicar activitat física intensa. S'aconsella portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera, caminar per l'ombra i portar aigua al damunt. Al cotxe, no es pot deixar ningú sol tancat a l'interior i s'ha d'evitar viatjar en les hores de més calor. Durant aquests dies, cal vigilar l'alimentació i fer àpats lleugers i rics en aigua, per recuperar les sals minerals que es perden mitjançant la suor. S'ha d'evitar beure begudes alcohòliques.

Darrera actualització: 06.08.2018 | 14:02