Aprovades en Ple les primeres decisions del nou Ajuntament pel mandat 2019-2023

Dilluns, 8 de juliol de 2019 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament es va reunir el passat divendres 5 de juliol en una sessió extraordinària per, entre altres punts, aprovar el nou cartipàs municipal, el nou horari dels plens i donar a conèixer els representats municipals en altres òrgans institucionals.

Una de les novetats d’aquest mandat està en l’inici de les sessions plenàries que, tot i que se seguiran celebrant l’últim dijous de cada mes -a excepció de les que es facin al juliol i al desembre-, s’avança a les 18.30 h amb l’objectiu, segons va explicar l’alcaldessa, Laura Campos, de complir “amb uns criteris de conciliació familiar, no només per als regidors, sinó també per als treballadors de l’Ajuntament i la ciutadania”. A més d'aquest canvi, que ja es va estrenar en aquesta sessió, també es va aprovar que les reunions de la Junta de Govern Local passin dels dimarts al dilluns.

En aquesta sessió extraordinària es van donar a conèixer els portaveus dels quatre grups municipals amb representació al Ple: Mar Sempere (En Comú Podem), Andrés Iruela (PSC), Jordi Sánchez (ERC) i Ana Pellicer (Ciutadans). Així mateix, també es van anunciar les sis tinences d'Alcaldia, que són, per aquest ordre, per a Jordi Sánchez, Mar Sempere, Montserrat Ribera, Juan Carlos de la Torre, Maria Rosa Borràs i Eva Manzano. D’altra banda, el govern també va informar que es recupera l’organigrama de l’Ajuntament que hi havia l'any 2015, motiu pel qual tornaran a ser cinc les comissions informatives permanents: Presidència, Serveis Generals -que han estat unides en aquests últims quatre anys- i les àrees Territorial, Social i Econòmica.

El Ple també va donar llum verda al nomenament dels representants de la corporació en diferents òrgans col·legiats, que es podrà consultar pròximament al Portal de Govern Obert i Transparència. En aquest sentit, el govern municipal ha ofert als regidors de l’oposició la possibilitat d’exercir aquesta representació en determinades institucions, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Finalment, el Ple va aprovar una actualització dels salaris dels regidors -que van estar congelats durant el passat mandat- amb la mitjana de l'IPC dels darrers quatre anys, que és d'un 3,6%.

La pròxima reunió ordinària del Ple de l'Ajuntament, i primera d'aquest mandat, tindrà lloc el 18 de juliol a les 18.30 h.

Darrera actualització: 08.07.2019 | 13:14