Passejades en bici per combatre l'aïllament social

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 11:00

Montcada i Reixac s'afegeix al projecte En bici sense edat, una acció de voluntariat social que fomenta les relacions intergeneracionals amb passejades amb tricicles elèctrics. El 22 de setembre hi haurà una reunió informativa.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac participarà aquesta tardor en una prova pilot del projecte En bici sense edat, un programa de voluntariat social que pretén millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans i/o amb mobilitat reduïda per mitjà de passejades en tricicles elèctrics adaptats. A nivell local, la prova pilot s’emmarca en el programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans –per donar compliment als objectius vinculats a la promoció de les relacions intergeneracionals i a la lluita contra l’aïllament social– i en el Punt de Voluntariat, amb el suport del departament municipal de Mobilitat.

Per donar a conèixer el projecte, el pròxim 22 de setembre hi haurà una sessió informativa a la Casa de la Vila (18.30 h) per presentar el projecte a la ciutadania i trobar persones que vulguin fer de voluntàries o bé, famílies interessades a utilitzar el servei. Durant la prova pilot, però, les persones usuàries vindran derivades de Serveis Socials.

En bici sense edat pretén millorar la qualitat de vida de les persones grans i/o amb diversitat funcional provocada per limitacions en la mobilitat; promoure un envelliment actiu i saludable; lluitar contra l’aïllament i la soledat no volguda; crear noves relacions intergeneracionals, oferir a la ciutadania una activitat de voluntariat innovadora i millorar la cohesió i la inclusió social, entre d’altres. Les passejades amb els tricicles són un espai de trobada que faciliten la interacció, permeten ampliar la mobilitat de les persones grans i milloren la seva qualitat de vida i ajuden a la seva inclusió social en el territori.

Aquest projecte de voluntariat social té per objectiu estimular la participació activa de la societat en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones grans i les que tenen mobilitat reduïda, que els permetrà gaudir del seu entorn, el seu barri, la seva ciutat’, ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. L’edil afirma que aquesta acció ‘fomenta noves relacions intergeneracionals, lluitar contra la solitud no volguda, promoure l’envelliment saludable, el bon tracta envers la gent gran i una societat més humana i solidària; aquesta iniciativa s’ha estès a tot arreu amb molt bon acceptació i ara també és possible gaudir-ne a Montcada i Reixac’.

Darrera actualització: 16.09.2022 | 11:56