Oberta la tercera edició dels Jocs Florals per a Persones Grans

Dimecres, 14 de febrer de 2024 a les 14:40

La novetat d'aquesta edició és la incorporació de premis per a residents a Montcada i Reixac. El certamen, de narrativa i poesia, s'adreça a persones a partir de 60 anys.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi, organitzen la tercera edició dels Jocs Florals per a Persones Grans, una iniciativa que pretén fomentar l’escriptura de narrativa i poesia i que s’adreça a persones a partir de 60 anys. La novetat d'aquesta tercera edició és la creació de premis locals, per a residents a Montcada i Reixac, de narrativa i poesia. Per tant, hi haurà quatre premis: narrativa local, narrativa general, poesia local i poesia general. Les persones residents a Montcada i Reixac poden presentar-se a les quatre categories, presentant-hi obres diferents per a cada cas.

Els treballs, que han de portar un títol i un pseudònim, han de ser originals i inèdits i no han d’haver estar publicats, divulgats ni premiats amb anterioritat. Les obres presentades a la categoria de narrativa han de tenir una extensió màxima de 4 pàgines, si estan escrites a ordinador, i de 5 pàgines, si es presenten a mà. A la categoria de poesia, per altra banda, els poemes han de ser de 50 versos com a màxim.

Els treballs es poden presentar virtualment, al correu electrònic envellimentactiu@montcada.org fins al 18 d’abril o bé, de forma presencial, a l'edifici de l'Ajuntament (Av. de la Unitat, 6), en el seu horari habitual. Hi haurà un total de quatre premis, dotats amb 400 euros cadascun, i el jurat pot declarar desert qualsevol premi i concedir accèssits. El lliurament de guardons tindrà lloc el 6 de juny al Parc Antiga Cerveseria (17.30 h). Les bases íntegres es poden consultar a www.montcada.cat.

La segona edició dels Jocs Florals per a Persones Grans va comptar amb la participació d’un total de 36 persones. A la categoria de narrativa, amb un total de 16 participants, els guanyadors van ser Xavier Jané, de Montcada i Reixac, i Montserrat Gil, de Campdevànol. En la categoria de poesia, es va presentar 20 persones i els guanyadors van ser Alexandre Planas, de Corbera de Llobregat, i Xavier Bagés, de Reus.

Darrera actualització: 16.02.2024 | 14:57