Nova trobada de la Taula del soterrament

Dimecres, 30 d'octubre de 2019 a les 00:00

Durant la trobada, l’alcaldessa, Laura Campos, ha informat al grup del contingut de la trobada del passat 21 d’octubre amb la presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera.

La Taula del soterrament s’ha tornat a reunir aquest matí. Campos ha traslladat que en aquella reunió la representant del gestor ferroviari va reafirmar el seu compromís del projecte del soterrament de la R2 al municipi i va confirmar als representants municipals que el context electoral del 10 de novembre no aturarà el seguiment de l’actuació que continua complint els terminis fixats. L’Ajuntament havia demanat una trobada amb Pardo de Vera, davant la preocupació municipal que el projecte i el cronograma del soterrament de la línia R2 es veiessin afectats per la convocatòria de noves eleccions generals.

L’alcaldessa també ha informat sobre els darrers avenços en la tramitació administrativa del projecte com són la publicació oficial de l’anunci i l’inici del termini d’informació pública de les necessitats d’ocupació per a l’actuació.

Avui també s’ha informat sobre el contingut de l’acte festiu i reivindicatiu que s’està preparant per al proper 24 de novembre per continuar amb la reclamació històrica. En l’acte hi haurà una exhibició de ball a càrrec de les escoles de dansa de Montcada i Reixac, un programa especial en directe de Montcada Ràdio (104.6 FM), activitats infantils i parlaments institucionals. En l’acte també està prevista la realització d’una paella solidària per recaptar diners destinats a pagar les sancions econòmiques que van patir dos integrants de la plataforma ciutadana per participar en un acte reivindicatiu del soterrament.

D’altra banda, els representants dels partits polítics que han assistit a la reunió de la Taula d’avui han confirmat que han tramitat a les seves forces polítiques la incorporació de la reivindicació del soterrament als programes electorals.

La reunió ha finalitzat amb les darreres novetats de la plataforma ciutadana Tracte Just Soterrament Total, que està reprenent la seva activitat. Els membres de la plataforma ja han fet contactes amb diferents associacions veïnals i de comerciants que es troben a la zona d’afectació de les futures obres del soterrament. L’objectiu és realitzar aviat una reunió per tal de definir les futures línies d’acció del col·lectiu ciutadà.

 

 

 

Darrera actualització: 30.10.2019 | 12:15