Renovació a l'entrada del carrer Major amb una nova promoció d’habitatges

Dimecres, 12 de febrer de 2020 a les 18:00

El projecte de construcció d’un nou edifici per part d’una promotora privada ajudarà a millorar el paisatge a l’entrada del carrer Major, concretament a la part del carrer Barcelona Centre que enllaça amb Mossèn Joaquim Castellví.

L’Ajuntament ja ha concedit la llicència d’enderroc a l’empresa perquè demoleixi les antigues cases que es troben a l’illa afectada; uns treballs que està previst que comencin els pròxims dies. A canvi, la promotora s’ha compromès a urbanitzar el sector i a cedir els espais públics corresponents per tal de fer una plaça i obrir un nou carrer, així com també garantir el 10% d’aprofitament en forma d’habitatge protegit.

La mateixa empresa també ha adquirit un edifici annex que va quedar pendent d’acabar per la suspensió de pagaments de la promotora que el va iniciar, així com el pàrquing  soterrat del carrer Sant Josep. Es tracta d’un immoble situat al carrer Ripoll, al costat de l’Església de Santa Engràcia. “L’acord a què hem arribat amb els nous propietaris permetrà recuperar un sector degradat i resoldre una problemàtica enquistada que va ser objecte d’estudi a l’auditoria urbanística que va revelar que la propietat no va complir amb les seves obligacions i l’Ajuntament, en comptes d’exigir-li que ho fes, li va retornar els avals”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

L’edil també ha destacat que aquest tipus d’actuacions contribueixen a millorar l’aspecte del carrer Major, acabant amb els punts negres de degradació encara existents i complint amb un dels objectius del govern local: promoure la vivenda i la seguretat a un dels carrers principals de la ciutat.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 08:56