Nova neteja i plantada d’espècies naturals a la llera del Ripoll

Dimarts, 4 de juny de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament i les associacions Hàbitats i Plant for the planet hi han dut a terme una actuació de condicionament de l'espai net ara d'horts il·legals.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha dut a terme aquest cap de setmana passat, 1 i 2 de juny, una nova actuació de neteja de la llera del riu Ripoll, després de l’eradicació dels horts il·legals a final de l’any passat. En aquesta ocasió, el condicionament ha anat a càrrec del consistori i de dues entitats col·laboradores, Hàbitats i Plant for the planet, que han retirat residus que encara hi havia a la llera i han fet una plantada d’espècies naturals. En concret, s’hi ha plantat 9 arbres, freixes, àlbers i salzes; i 16 arbustos, gatells, sargues, saulics i saücs.

Malgrat els pocs recursos de què disposem, hem fet una gran tasca de neteja i de conservació de l’espai natural, sobretot perquè hem comptat amb un equip de persones voluntàries, molt implicades en aquest projecte i a qui agraïm sincerament la seva tasca”, ha indicat el regidor de Medi Ambient en funcions, José Domínguez, qui ha expressat que per mantenir neta la zona cal “una bona vigilància i activitats de sensibilització periòdiques”. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que no està permesa l’ocupació de les zones hidràuliques i que en aplicació de la llei, qui ocupi la llera del riu pot rebre una denúncia i una sanció amb multes fins a 10.000 euros.

La neteja de la llera del Ripoll s’ha efectuat amb diferents fases, des de principi d’any. En primer lloc es van eliminar els horts, es va procedir amb la retirada de tot el material acumulat arran la primera neteja i es va continuar amb el triatge de residus.

Darrera actualització: 04.06.2019 | 12:28