Nova edició del programa Vacances en Pau

Divendres, 10 de març de 2023 a les 00:00

Per segon any seguit, la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental s’encarregarà dels tràmits per fer possible que infants que provenen dels campaments de persones refugiades del Sàhara Occidental puguin passar els mesos de juliol i agost a Montcada i Reixac amb famílies d’acollida.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit a una nova edició del projecte Vacances en Pau que pretén que infants, d’entre 10 i 12 anys, que provenen de campaments de persones refugiades del Sàhara Occidental puguin passar les vacances d’estiu al municipi amb famílies d’acollida. A Montcada i Reixac, i per segon any seguit, la Coordinadora de Vacances en Pau del Vallès Occidental s’encarrega, en coordinació amb el consistori, de gestionar l’acollida dels nens i les nenes, així com les entrevistes amb les famílies, el seguiment dels infants i les visites mèdiques, entre d’altres accions. Vacances en Pau és un projecte que organitza la Delegació del Front Polisari amb el suport d’organismes com la Coordinadora Catalana d’ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASOS) i la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS), entre d’altres.

A Montcada i Reixac, ja hi ha una família que aquest estiu acollirà un infant sahrauí a casa seva, però des del departament de Cooperació i Solidaritat de la regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana es fa una crida a ampliar la quantitat de famílies que vulguin rebre infants. “És un acte de solidaritat cap als més vulnerables d’aquest conflicte que perdura des de fa 47 anys. Sabem que les nostres famílies poden oferir una llar i atendre a aquests nens i nenes perquè puguin passar un estiu més agradable lluny de les dures condicions climàtiques que pateixen als campaments durant els mesos d’estiu, on les temperatures superen els 50 graus i la manca d’aigua i electricitat, així com rebre atenció mèdica per millorar la seva salut i el seu benestar”, ha dit el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. Les famílies que estiguin interessades en acollir infants han d’enviar un correu electrònic a vacancesenpauvallesoccidental@gmail.com o trucar al telèfon 662 30 38 81.


Nou projecte solidari amb el Sàhara
Amb la voluntat d’expressar la seva solidaritat amb el poble sahrauí, l’Ajuntament també han engegat aquest any el projecte ‘Cartes d’Amistat: un pont entre Montcada i Reixac i persones dels campaments de refugi sahrauís’. En aquesta iniciativa, hi participa l’alumnat de 5è i 6è de Primària de les escoles El Turó i Mas Rampinyo que intercanviarà cartes amb nens i nenes dels campaments sahrauís amb l’objectiu de crear vincles d'amistat i solidaritat entre ambdós costats.

Els infants són víctimes d’un conflicte que va començar al 1976 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaces de solucionar. Els nens i nenes són a qui més afecten les difícils condicions de vida als campaments de refugi, on la gent no té cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària. Durant els mesos de juliol i agost, els infants que vinguin a Montcada i Reixac poden gaudir d’experiències d’oci que no viuen en el seu dia a dia, com és anar a la platja o a la piscina, i, a més, se’ls hi fa una revisió mèdica per conèixer el seu estat de salut.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 13:23