Nova donació de Danilo Moncada al Museu Municipal

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 00:00

El descendent dels Montcada ha lliurat a l’Ajuntament una cota de malla amb l’escut del municipi i una levita del servei personal dels avantpassats de la seva família. El material s’exposarà a la sala medieval del Museu Municipal Montcada

La col·lecció municipal del Museu Municipal Montcada s’ha ampliat amb la donació de dues peces de la col·lecció personal d'un dels descendents dels Montcada, Danilo Moncada Zarbo di Monforte. El membre de la branca siciliana de la nissaga dels Montcada va lliurar ahir al consistori una reproducció del segle XVI d’una cota de malla de ferro amb l’escut del municipi utilitzada pels soldats a l’època medieval i una levita del servei personal dels seus avantpassats datada el 1860.

El lliurament del material es va fer ahir a la tarda al Museu Municipal davant la presència de la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, i la presidenta honorífica del Museu, Mercedes Durán. Les dues van donar les gràcies públicament a Danilo Moncada per a aquesta nova donació, que s’exposarà de forma permanent a la sala medieval de l’equipament ubicat a la Casa de la Vila.

Danilo Moncada ha lliurat en diverses ocasions diversos documents històrics d’època medieval i moderna, dels segles XII al XVII, que han enriquit el patrimoni cultural montcadenc. Durant l’acte d’ahir Moncada va signar un conveni amb el consistori del darrer material que va lliurar l’any passat i que estava integrat per un gravat original de Francisco Moncada del segle XVII, obra de Lucas Vorsterman, gravador flamenc que va treballar per Van Dyck i Rubens, i la publicació Expedició de los Catalanes y Aragoneses contra los turcos y griegos de Francisco Moncada de l’any 1623.

Darrera actualització: 04.08.2021 | 07:33