La iniciativa, que aquests dies de Nadal promociona el tradicional tortell de Reis, ha estat impulsada per les regidories de Cultura i Patrimoni i de Comerç.
L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de les regidories de Cultura i Patrimoni i de Comerç, ha posat en marxa la campanya 'Gastronomia de festa' per fomentar les compres als forns, obradors i pastisseries locals que ofereixen els àpats més tradicionals de les festes a Catalunya.
Començant aquests dies per l’habitual tortell de Reis, també es volen promocionar altres menjars clàssics com el tortell de Sant Antoni (17 de gener), els bunyols de Quaresma i la mona de Pasqua (Setmana Santa), el pa de Sant Jordi (23 d’abril) o la coca de Sant Joan (24 de juny), entre d’altres.
El regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitat als forns i botigues artesanals de Montcada i Reixac, alhora que es fomenta la cultura i la gastronomia catalana durant les festes més emblemàtiques del nostre calendari”.
Per la seva banda, Dámaris Sánchez, regidora de Comerç, ha declarat que Montcada i Reixac gaudeix “d’un comerç local molt viu i que ha viscut una campanya de Nadal molt positiva”. “Des de l’Ajuntament volem seguir en la mateixa direcció perquè la ciutadania aposti cada cop més pel seu comerç de confiança al barri”, ha afegit.