Nou servei municipal perquè les empreses fomentin l’estalvi i l’eficiència energètica

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 00:00

Un equip d’especialistes analitzarà els consums actuals i en proposarà accions de millora.

El departament municipal de Promoció Econòmica i Ocupació ofereix a empreses, autònoms i persones emprenedores del municipi un servei per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica, així com l’ús de les energies renovables, en l’actual marc de transició energètica. L’objectiu del projecte és millorar l’eficiència en els processos productius per incrementar la competitivitat empresarial, tot reduint les emissions contaminants. ‘El teixit empresarial en el futur haurà d'aplicar de forma intel·ligent el consum energètic i ser capaç d'incorporar i assumir les polítiques d'eficiència i estalvi energètic, perquè són fonamentals en la competitivitat de l'economia’, ha indicat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó.

El servei es divideix en diferents fases. En primer lloc es fa una diagnosi de la situació actual de l'empresa, per tal de valorar-ne le funcionament, control i gestió dels diferents sistemes que consumeixen energia. Mitjançant visites, es revisaran els diferents sistemes i principals màquines de consum energètic, com ara la il·luminació, l’aire comprimit, les cambres frigorífiques, la instal·lació del vapor, la climatització o la màquina de producció.

En segon lloc hi haurà la de comptabilitat energètica, durant la qual, a partir de les dades facilitades per l’empresa, s’analitzarà l’optimització de la potència elèctrica contractada, el consum dels condensadors (si s’escau), el perfil de consum per períodes elèctrics, la cobra de consum mensual, setmanal i diària, entre d’altres aspectes. En base a tot l’analitzat, les empreses participants rebran un informe i una visita final de valoració per part de la consultoria, amb el detall dels diferents sistemes de consum i amb opcions de millora, estalvis potencials i ajuts disponibles, entre d’altres. 

El procés tindrà lloc entre octubre i desembre del 2020 i les persones interessades a participar-hi han de contactar, fins al 20 de novembre, amb Promoció Econòmica i Ocupació, a promocioeconomica@montcada.org i/o empresa@montcada.org o al telèfon 935 648 505.  Les places del programa són limitades.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 09:54