Nou pas en el procés d’expropiació de tres finques a la Muntanyeta de Can Sant Joan que amenacen ruïna

Divendres, 21 de juliol de 2023 a les 00:00

El Ple ordinari de juliol ha aprovat el justipreu d’aquests terrenys, situats als carrers Novell i Diagonal, que passaran a ser de titularitat pública.

El Ple ordinari de juliol, celebrat aquest dijous, dia 20, ha aprovat un pas més en el procés d’expropiació de tres finques de la Muntanyeta de Can Sant Joan que amenacen ruïna. En aquesta ocasió, s’ha donat llum verda al justipreu de dues finques al carrer Novell i una altra a Diagonal per tal de procedir al pagament i ocupació del terreny, que passarà a ser de titularitat pública.

Aquestes edificacions, fetes amb autoconstrucció, estan qualificades amb un expedient de ruïna. La propietat d’aquests terrenys no té mitjans per afrontar cap intervenció de millora i per aquest motiu, el consistori ha acordat amb ella una solució que inclogui el reallotjament dels residents. El planejament vigent en aquest sector de Can Sant Joan qualifica els terrenys com a zona verda, per tant, un cop finalitzat el procés d’expropiació, reallotjament i enderroc dels habitatges, aquest espai esdevindrà un parc públic.

L’infrahabitatge és un greu problema social que hem d’afrontar des de totes les institucionals, municipals i supramunicipals, i dotar-nos de mitjans econòmics suficients per acabar amb aquestes situacions; l’infrahabitatge afecta la dignitat de les persones i comporta exclusió”, ha expressat el president de l’Àrea Territorial i de Mobilitat, Andreu Iruela, qui també va parlar sobre la urgència en trobar una solució als casos de barraquisme localitzats al municipi.

Darrera actualització: 21.07.2023 | 19:01