Mor Núria Cervera, Filla Predilecta de Montcada i Reixac

Dissabte, 31 d'agost de 2019 a les 00:00

Entre molts aspectes, serà recordada com la presidenta i impulsora de la Fundació Cultural Montcada i pel seu compromís amb la societat i la cultura del municipi.

Núria Cervera i Bardera, Filla Predilecta de Montcada i Reixac, va morir ahir divendres 30 d'agost als 95 anys. El seu cos serà traslladat al tanatori de Ripollet avui dissabte, 31 d'agost, a les 12 h, i el funeral serà demà a l'Església de Santa Engràcia, a les 13 h.

Nascuda l'any 1923, Cervera va ser pionera en molts àmbits: a banda de ser la primera montcadenca vinculada al Centre Excursionista i la primera assistenta social que va tenir la ciutat, també va ser la primera regidora a l'Ajuntament després del restabliment de la democràcia, l'any 1979. Infatigable treballadora social, va ser presidenta de la Fundació Cultural Montcada, una entitat que ella mateixa va impulsar, i la seva dedicació a la cultura i a la societat montcadenca és inqüestionable: després de treballar 15 anys com assistenta social a Can Sant Joan i de fundar l'escola per a infants disminuïts Jeroni de Moragas a Cerdanyola, Montcada i Ripollet, Cervera va ocupar un important càrrec al departament de Benestar Social de la Generalitat durant els anys vuitanta.

A títol particular, ha estat l'autora de 'Retalls de memòria', on es fa un repàs dels antics oficis que existien a Montcada i Reixac durant el segle XX i d'algunes de les botigues més emblemàtiques del carrer Major, i ha col·laborat en diverses publicacions locals i d'altres municipis. 

A proposta de la Fundació Joan Capella, Cervera va ser nomenada Filla Predilecta del municipi l'abril del 2016, quan va rebre un emotiu homenatge a la seva figura a l'Auditori Municipal.

El consistori vol traslladar tot el seu condol i solidaritat als amics i familiars de la Núria en aquests moments tan difícils.

Darrera actualització: 31.08.2019 | 09:51